Jump to content

Ovrha na nekretninu


Teror

Preporučene objave

Dakle, poštovanje!

Slučajnim online posjetom na zemljišne knjige grada Zagreba i upisom broja zk.uloška svoje zgrade (gdje nas ima 6 vlasnika) sam pronašla da je temeljem rješenja Općinskog suda u Zagrebu, nad nekretninom provedena Ovrha (točnije u 10.mj.ove godine).

Problem je slijedeći: dakle, zgrada nema valjanu građevnu dozvolu - probijeni su gabariti i kvadratura, investitor je ujedno upisan kao 1/1 vlasnik zgrade i zemljišta. Svi naši pokušaji upisa u gruntovnicu su naravno bili odbijeni.

Zli vlasnik je trenutno u zatvoru zbog sličnih poteza bespravne gradnje u Zagrebu, te mu se na njegovo vlasništvo, a u svrhu odštete, stavila ovrha.

Uložak je plombiran. A koliko sam shvatila, ovrha je prenosiva i na slijedeće vlasnike, dakle na nas.

Dakle, KAKO nas šestoro možemo doći do našeg prava vlasništva, do valjane građevne i kako možemo riješiti tu ovrhu, s obzirom da nemamo ništa s njom?? :-?

Kupili smo stanove na prevaru i na temelju krivotvorenih dokumenata njegovog odvjetnika i platili naravno gotovinom.

Sve što imamo je Kupoprodajni ugovor kojem smo probali dodati Annex, ali se investitor nije pojavio na potpisu, potvrda o plaćenoj cijeni i potvrdu o plaćenom porezu državi. Građeno je 2001.godine.

Što nam je činiti? Da li je tužba rješenje i protiv koga?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daklem, ovrha je u tijeku i tu ne možete gotovo ništa. Postoji mogućnost da na ovu ovrhu stavite prigovor treće osobe, jer smatrate da ne predmetu ovrhe imate pravo vlasništva vi, a ne ovršenik. Sud će vas povodom ovog prigovora uputiti u parnicu u kojm ćete trebati proglasiti ovrhu na nekretnini nevažećom...to ipak neće rješiti ovrhu jer ako je ovrhovoditelj RH teško da ćete dobiti odgodu ovrhe do okončanja postupka radi proglašenja ovrhe nevaljalom...ovo dakle znači da bi Vaša nekretnina lako mogla biti procijenjena, stavljena na dražbu i prodana, dok se povodom tužbe ne donese ni prvostupanjska presuda...

 

možete se pokušati boriti i privremenim mjerama...

 

svakako bi u isto vrijeme trebali ustati tužbom ( i to svi "vlasnici" stanova u zgradi ) na utvrđenje protiv investitora, u kojoj bi utvrdili da ste vi vlasnici navedene nekretnine...imate u svakom slučaju tražiti naknadu štete od investitora ako izgubite stan, ali to nije nikakva utjeha...

 

s druge strane barikade, uvijek vam ostaju novinari...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija