Anrim objavljeno: 17. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 17. prosinac 2007. godinu i pol sam radio u HEP-u prije manje od mjesec dana promjenio sam firmu ... po pravilu tko sada isplaćuje Božićnicu Hep u kojem sam veći dio godiine radio donosno 10 mj ili druga firma u kojoj sam zaposlen tek 1,5 mj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
daraI odgovoreno: 17. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2007. Isplaćuje ti druga firma u kojoj si zaposlen. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Anrim odgovoreno: 17. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2007. A NA TEMELJU ČEGA druga fima u kojoj sam zaposlen tek 1,5 mj mi treba isplatiti cjelokupnu Božićnicu ima li neki zakonski članak ili nešto na koji se mogu pozvati daraI je napisao: Isplaćuje ti druga firma u kojoj si zaposlen. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 17. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2007. na ovo se pitanje ne može odgovoriti bez podrobnijih informacija...naime ZAkon o radu, ako se ne varam, uopće ne predviđa obvezu poslodavca da radnicima da božičnicu...u velikom broju slućajeva božičnica je odraz dobre volje poslodavca, ili je kod sretnijih previđena kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu... trebali bi vidjeti što kažu ti akti prošlog i sadašnjeg poslodavca, pa će Vam biti jasnije, uz pozdrav svim onima koji božičnicu neće dobiti... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 17. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2007. Radnici u javnim službama koji imaju plaću iz državnog proračuna, po kolektivnom ugovoru imaju pravo na božićnicu. Uvjet je da je radnik u radnom odnosu na dan dospijeća božićnice, tj. 24. prosinca pa čak i ako ste se tog dana zaposlili imate pravo na božićnicu. Božićnica nije zakonsko pravo radnika već imaju pravo na istu samo ako je određena kolektivnim ugovorom, pravilnikom ili ugovorom o radu. Isto tako nije joj utvrđen ni iznos. Na božićnicu možete računati kao prigodnu nagradu npr. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
daraI odgovoreno: 17. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2007. eh, ako radiš u privatnoj firmi teško da ćeš dobiti. Da si ostao u HEP-u vjerujem da bi dobio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.