Jump to content

pravo na porodiljnu naknadu nakon 6 godina rada bez ugovora za stalno


ana/nana

Preporučene objave

Zaposlena sam 6 godina neprekidno u Kutinskom selku. Cijelo vrijeme sam zaposlena na ugovor na odredjeno koji se svakih mjesec do dva obnavljao opet na odredjeno. Nakon tri godine neprekidnog rada, umjesto ugovora za stalno, premjestena sam (papirnato) u fiktivnu firmu "Sepia" na taj nacin da sam odjavljena kao da sam dobila otkaz u Selku te dobila posao u sasvim novoj firmi, iako sam i dalje neprekidno radila u Selku na istom radnom mjestu.

Nakon mjesec dana sam istim postupkom vracena u Selk kao da se nista nije dogodilo. Poslodavac mi je i dalje davao svakih mjesec-dva ugovore na odredjeno vrijeme. S tim cinom je izbjegao zakonsku obvezu zaposljavanja za stalno nako tri godine neprekidnog rada u toj firmi. Sada mi istjece ugovor i imacu navrsenih novih tri godine (ukupno 6 g.), s tom razlikom sto je "Sepia" ukinuta. Dakle prijeti mi otkaz sto mi je vec usmeno dano do znanja. Suprug i ja vec neko vrijeme pokusavamo dobiti dijete. Kakva su moja prava na porodiljnu naknadu ako dobijem otkaz? Na kraju krajeva sta uciniti da se ukine samovolja poslodavca tj. celnika tvrtke koji osim ovoga krsi jos mnoga prava radnika? K svemu poslodavac je austrijski drzavljanin.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I nezaposlene majke pod određenim uvjetima ostvaruju pravo na rodiljnu naknadu (vidi straniu hzzo-net.hr.), no bez panike, tvoje je pitanje očito preuranjeno, prvo vidi kak će se na kraju rješiti tvoj status, onda nakon toga kad s pokušaja dođe do željenog rezultata, javi se ovdje. U svakom slučaju ukoliko ti radni odnos prestane, obavezno se prijavi Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, naime to je još uvjek uvjet za ostvarivanje prava koje te zanima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Moj radni odnos je ipak zavrsio sa 31.12.2007.g.. Trudim se naci drugi , bilo kakav, posao kako nebi imala prekid radnog odnosa nego samo prijelaz. Koliko znam tako i dalje imam sva prava i pravo na naknadu u iznosu prosjeka zadnjih 6 dohodaka. Ja nisam usamljeni slucaj, puno ljudi je u istoj firmi to dozivjelo, a vjerujem da se takve stvari dogadjaju i u drugim firmama. Kada ce se vec jednom stati na kraj takvoj samovolji poslodavca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija