Jump to content

Korištenje porodiljnog dopusta za svoje treće dijete do 3. godine života djeteta


Mulder

Preporučene objave

Naslov je malo kompleksan, no situacija je životna (moja), a ista nije nigdje eksplicitno i u cijelosti obrađena i pokrivena nekim od dostupnih zakona.

Konkretno, da li je pravo porodiljnog dopusta isključivo vezano da djeca u obitelji moraju biti rođeni od jedne (iste) majke, tj. kojim premisima je uređena i definirana ta institucija porodiljnog dopusta do 3. godine života djeteta za svako 3. i više djece u obitelji? Konkretni primjer -

Dakle, rastavljen sam i imam dvoje djece od 9 i 11,5 godina, i oboje su inaće i po rješenju iz razvoda pod mojom brigom i skrbi. Djevojka, s kojom počinjem živjeti zajedno, je na porodiljnom dopustu do prve godine života djeteta za našu bebu koja u svibnju 2008. navršava godinu dana. Pitanje? Da li postoji mogućnost, da obzirom da ćemo se oboje brinuti i skrbiti i o moje dvoje djece i o našem zajedničkom trećem djetetu, da se zatraži pravo porodiljnog dopusta do treće godine života za "treće" dijete? Kakova situacija bi teoretski trebala minimalno biti faktička, a da bi se temeljem ovakove "kombinacije" moglo zatražiti ovakovo pravo? Da li bi tu trebalo ishoditi nekakove potvrde ili rješenja centra za socijalnu skrb ili neke druge institucije, a temeljem koje bi se moglo dokazati dakle i faktičko stanje postojanja troje malodobne djece u jednoj obitelji, a time i stjecanja prava na porodiljni dopust do treće godine života? Znam da sam ovu objavu maksimalno zakomplicirao, no, tako mi ponekad izgleda i moj stvarni život, pa...ako netko nešto zna napisati po ovoj objavi, bio bi jako zahvalan. Samo pokušavam od životnih okolnosti izvući maksimum za svoju obitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija