Jump to content

dokazivanje očinstva


tinoxy

Preporučene objave

Moja bivša cura tvrdi da je dijete moje u što ja sumnjam jer je bilo čudnih situacija kad je dijete začeto, dijeta se rodilo ona je priznala na centru da je moje a ja hoću analizu DNK. Ona mi to ne želi dati a nije ju ni briga hoću li ja priznati dijete. Ja ga želim i tija bi se brinit za njega ali što da radim dajte mi neki savjet. Za sada namjeravam ići na sud ali neznam kako .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko imate sumnju da dijete nije vaše i u ovom trenutku ne želite iz tih razloga priznati očinstvo izjavom pred CZSS (CZSS je prema čl.69.Obiteljskog zakona trebao vama predočiti izjavu majke djeteta da vas smatra ocem,te vas upoznati s zakonskim odredbama o utvrđivanju očinstva),potrebno je da podignete tužbu pred nadležnim općinskim sudom za utvrđivanje očinstva,kako bi se tokom postupka odredio način utvrđivanja očinstva (npr.DNK analiza)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da nije pametno upuštati se u takav postupak iz niza razloga bez odvjetničke pomoći...

Koliko će sam postupak trajati teško je predvidjeti,ali u svakom slučaju trebate biti uporni i strpljivi..Djete je rođeno,ništa se po tome ne može bitno promjeniti,samo treba kroz sudski postupak dokazati očinstvo.Nakon pravomoćne sudske presude znati ćete na čemu ste i na osnovu toga sljedit će vaši daljnji postupci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija