Jump to content

naivni no prevareni


konj

Preporučene objave

Priča poćine kad moj obrt preuzima robu od drugog obrta koji se zatvara ,preuzimam i iventar i neprovjeravam puno jer se radi o poznanicima koji kao zatvaraju trgovinu radi puno obaveza u poljoprivredi .Tako da potpisujem izjavu o dugovanju za robu i ovjeravamo kod javnog bilježnika a naknadno će mi dostaviti listu od iventure i račune od kupljene robe .Međuztim posao propada ta njihova roba skupa i nekonkurentna ništa se neprodaje ,da bi stvar bila bolja umjesto dostave računa i liste od iventure dobivamo tužbu pred ovrhu jer neisplačujemo robu prema izjavi.Sumnja u prevaru i friziranje cijene robe je pala i u marži koja je bila mizerna zadržavši njeihove cijene primjetili smo da je marža i upola manja nego što je dogovoreno ,imam li kakve nade u pobijanju te izjave jer prilikom potpisivanja dotične nismo raspolagali svim informacijama i lažno smo bili obavješteni o nekim stvarima te smo potpisali u dobroj vjeri.Puno hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.No neradi se o ugovoru nego o izjavi ovjerenoj kod javnog bilježnika na određenu svotu .Pa mora biti nešto u zakonu ,ja nebi ni u ludilo to preuzimao da sam znao da se radi o lažnim podacima i ta osoba više nekontaktira samnom samo preko odvjetnika a trbala je nakon potpisane izjave dosztaviti listu od iventure i račune o kupljenoj robi ,pa zar je moguče da te neko prevari i da je upravu idem na sud pa nek bude još troškova ionako nemam za platit ni to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o ugovoru!

 

Naime, naše pravo priznaje i usmene i tzv. konsenzualne ugovore gdje se ugovor može sklopiti samo konkludentnim radnjama, laički rečeno ne trebaju se niti izgovoriti riječi.

 

Dakle, preuzimanjem robe vi ste sklopili ugovor, a u izjavi ste samo priznali da dugujete određeni iznos.

 

Teoretski možete pobijati izjavu iz svih razloga nevaljanosti pravnog posla navedenih u ZOO-u, ali u praksi jako teško.

 

Također, možete pobijati i gore spomenuti ugovor iz istih razloga, npr. zbog materijalnih nedostatak robe, ali napominjem da to spada u trgovačke ugovore gdje su rokovi jako kratki, tu ti je 6 mjeseci (čl. 404. ZOO).

 

Na kraju napominjem da nemam, niti mogu imati dovoljno informacija da bih ti dao kompletan savjet, pa potraži savjet odvjetnika koji će ti pregledati svu dokumentaciju i dati odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno je meni da su šanse male no kako dokazati da su ti ljudi došli k meni s ponudom i da i da sam ih ja odbio rekavši da nemam novca našto oni govore može na otplatu ,super su radili no moraju zatvorit pa eto pošto poznaju nas da nam daju uhodani posao .Pa potpisujemo izjavu o dugovanju za robu i ugovor za iventar koji smo platili.Nakon potisane izjave te osobe nam neodgovaraju na telefon i nedonose listu od iventure i orginalni račun o stvarnim cijenama te robe nego nas daju na sud radi nepoštovanja rokova otplate.Može se reći da smo ispali naivci no neznači ako je neko dobronamjeran ili naivan da ga ostali građani mogu varati .Pozdrav svima koji si daju truda pomoć .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidiš kod odvjetnika smo bili i lijepo popričali i ustanovili našu naivnost no rekao je da ništa nepoduzimamo iako smo već onda imali od njihovog odvjetnika nekakvu opomenu,te je rekao kad dođe do suda on će nas zastupat i zaključujemo u razgovoru da su nam šanse 50-50 u ishodu .Dolazi papir od suda di se prijeti ovrhom ,mi kod njega a prića drugčija ,pa tu su vam male šanse kao možemo malo odgodit . Sad vidim i ja da su mi rokovi prošli za neke ozbiljniju obranu ali kako taj odvjetnik u trenutku našeg prvog dolaska nije obratio pozornost na rokove .Kud sve tu još i loši pravni savjet a kao što kažeš moglo bi se reći pouzdanog odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija