Jump to content

hrvi - naknadno


vijuga

Preporučene objave

U mirovini sam (PTSP) od 09/2006. - opća nesposobnost, rat 60%, ostalo 40%, tada bez riješenog statusa hrvi. Nedavno mi je povjerenstvo dodijelilo 30 % hrvi, privremeno, i osobnu invalidninu od 153 kn. Piše i slijedeće:"Dok prima osobnu invalidninu po ovom rješenju imenovani nema pravo za isto oštećenje organizma koristiti novčanu naknadu za tjelesno oštećenje po propisima o mirovinskom osiguranju."

Što sada, kakva su mi prava? Imam li pravo na novi izračun mirovine zbog dodjeljene (privremene) invalidnosti?

:-?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjeri u rješenju o mirovini koji su ti koeficient uzeli za izračun mirovine jer ako si dragovoljac i imaš status HRVI onda ti koeficient mora biti 1.85 za voji dio, a s obzirom da si u mirovinu otšao bez statusa HRVI znači da ti je koeficient manji. Provjeri ako je tako onda imaš pravo na novi izračun mirovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vijuga je rekao:..."Dok prima osobnu invalidninu po ovom rješenju imenovani nema pravo za isto oštećenje organizma koristiti novčanu naknadu za tjelesno oštećenje po propisima o mirovinskom osiguranju."

 

Poštovani to se odnosi samo na to, ako ste kod podnošenja zahtjeva za mirovinu, podnjeli i zahtjev za novčanu naknadu zbog tjelesnog oštečenja u područnom uredu za mirovinsko osiguranje,te ako ste to pravo i ostvarili.U isto vrijeme nemožete za isto tjelesno oštečenje ostvarivati naknadu po osnovi statusa HRV-a i po zakonu o mirovinskom osiguranju.Ja sumnjam da ste taj zahtjev podnjeli, jer ste kod podnošenja zahtjeva za priznavanja statusa HRVI-a morali donjeti potvrdu da niste korisnik novčane naknade za tjelesno oštećenje prema zakonu o mirovinskom osiguranju.Vas vjerovatno buni taj omjer rat-mir ,ali se nebojte jer to nema veze sa tim postotkom tjelesnog oštećenja, isto kao i to da vam se mirovina ne umanjuje za invalidninu koju dobivate.Još vam želim reći da dok Vam drugostupanjska komisija,nakon revizije MOMBS-a ne pošalje rješenje da je to stvarno to ,nemožete se koristiti pravima po osnovi statusa HRVI-a, te nećete dobivati invalidninu.Za to se ne brinite jer ćete kada riješenje postane pravomoćno dobiti sve zaostatke.Neka me netko ispravi ako griješim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija