Tikica01 objavljeno: 9. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 9. siječanj 2008. Otac je ostavio moju majku dok sam bila jos u trbuscicu, ali me priznao kao kcer. Godinama se s njime bakcala oko alimentacjie ali je taj dio uspjela utjerati. Otac se davno ozenio u Svicarskoj u kojoj zivi i sa drugom zenom ima sina. Nismo u kontaktu vec 20ak godina. Moje pitanje je: ako on umre da li cu ja biti na neki nacin obavijestena o tome i da li imam pravo na dio njegovog nasljedstva? Ima li netko iskustva sa time? Znam da imam pravo na neki dio, ali ne znam na koliko i sto u slucaju da me izostave iz oporuke? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 9. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. Vi ste jednako kao i njegova supruga i sin nasljednik u I. nasljednom redu, te se dijelite na jednake dijelove. I morate sudjelovati na ostavinskoj raspravi, tj. ostali nasljednici vas ne smiju zatajiti. Ako postoji oporuka ili ako ste oštećeni darovanjima u korist drugih zaknskih nasljednika, imate pravo tražiti nužni dio, koji u vašem slučaju iznosu iznosi 1/6 svega. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Deea odgovoreno: 11. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2008. Gdje se nalazi imovina? Čiji je državljanin Vaš otac? Vi svakako imate prava ali pretpostavljam da je većina te njegove imovine u Švicarskoj pa mislim da će se ostavinska rasprava provoditi tamo po švicarskom pravu. Za imovinu koja se nalazi u RH, primjenjuje se ono što piše u prijašnjem postu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tikica01 odgovoreno: 21. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. otac ima dvojno drzavljanstvo, ima imovinu u Svicarskoj, a mislim da ima i u RH Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.