Jump to content

ignoriranje prekršajnog naloga


anonimno

Preporučene objave

To mi se je desilo u Đakovu još lani u rujnu i do sada ništa .

 

...nisu te zaboravili, ne boj se. kud je sama policija troma (npr. u mom gradu poziv za oduzimanje dozvole salju nakon gotovo god. dana od izdavanja prek. naloga) tud jos, ako je rijec o neplacenoj novcanoj kazni, daljnje korake moze poduzimati samo prekrsajni sud. nista posebno cudno sto toliko vremena nema reakcije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ga niti dobio !?

 

nema veze, ako racunaju (a racunaju) da je urucen, onda racunaju da je urucen onog dana kad si ga odbio primiti. taj dan+8dana+jos neko neodredjeno (krace) vrijeme i taj nalog je postao pravomocan. od tada se poceo brojati rok za zastaru izvrsenja sankcija iz tog naloga. prodju li 2 god, nikom nista, svi sretni&zadovoljni :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi čitao Zakon o prekršajima. Apsolutna zastara nastupa kad protekne dvostruki rok, ali od počinjenja a ne od pravomoćnosti. Inače ako ti ne bi primao pismeno, sud ne bi mogao iskazati pravomoćnost jer ne bi imao urednu dostavu, pa ako zastara krenula od pravomoćnosti, teoretski bi ti prije zastarilo neko lakše kazneno djelo nego ovaj prekršaj!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postoje dvije vrste zastare, kao što Goran kaže...

zastara progona (pokretanja prekrš. postupka) i zastara izvršenja prekrš. sankcija...

(mislim da su to čl. 76. i 77. Zakona o prekršajima..., ako sam "promašila" članke, ispravite me, neda mi se zavirivati u Zakon...)

 

u ovom slučaju, ako su primjenjene odredbe o urednoj dostavi (jer je odbio potpisati pismeno-prekršajni nalog, a pokušano mu je uručenje) uzima se da je dostava uredna..kako nije ulagao prigovor (u danom mu roku) postalo je pravomoćno i od tada poćinje teći ova zastara izvršenja prekrš. sankcija...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija