Jump to content

kako do invalidnosti ?


ginko

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje kako bi pomogao prijatelju. Radi se o sljedećem: ranjen je u prvim mjesecima rata, tokom 93 uz nagovor nas prijatelja bio na invalidkoj komisiji koja mu je tada utvrdila invalidnost ispod 20 %. Razočaran nakon toga nikada nije više tražio invalidnost. Danas je situacija sasvim drugačija. U radnom odnosu je i sve više osjeća poteškoće koje povezuje sa ranjavanjem. Započeo je i intezivno lječenje. Uvjeta za civilnu mirovinu nema. Što mu je činiti ?.Može li nakon toliko godina podnjeti zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma (čl. 134 ). kako da ostvari 100% bolovanje ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ginko je napisao:

Može li nakon toliko godina podnjeti zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma (čl. 134 ). kako da ostvari 100% bolovanje ?

1. Ukoliko je te 1993. godine podnosio zahtjev za priznavanje statusa HRVI pa dobio manje od 20%, sada može podnijeti zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma zbog pogoršanja zdravstvenog stanja po istoj osnovi (ako sam dobro razunio po osnovi ranjavanja).

2. Ukoliko je na bolovanju zbog oboljenja koje je posljedica sudjelovanja u DR, potrebno je da kod nadležnog tijela HZZO podnese zahtjev za priznavanje prava na 100% naknade plaće za vrijeme bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija