Jump to content

nasljedstvo i posjedovni list


mek15

Preporučene objave

Nedavno mi je umro otac i sada sam dobio poziv za ostavinsku raspravu . moram priložiti vlasnički ili posjedovni list na nekretnine koje je moj otac naslijedio nakon smrti djeda. Tom prilikom niti moj otac ni njegova brača nisu se točno izjasnili kome što pripada nego se navode kao nasljednici 1/4 djela. Pregledom katastarskih knjiga moj otac se navodi kao upisana osoba 1/1 u posjedovnom listu sa 50-ak čestica.Mene sada interesira tko je stvarni vlasnik čestica i ima li razlike između posjedovnog i vlasničkog lista :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam naveo da je nakon smrti mog djeda održana ostavinska rasprava gdje moj tata i njegova braća nasljeđuju te nekretnine, svaki po 1/4 djela. Sada po posjedovnom listu ispada da je moj tata jedini nasljednik a nije mi poznato da li su mu braća dala tabularne izjave ili ugovore o prijenosu vlasništva . Dali je uopće moguće se upisati u posjedovni list 1/1 bez tih ugovora jer ne bi htio da dođem u sukobe s rodbinom i da me netko nazove gramzivim i gladnim " grunta "

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledao sam i u grutovnicu i naišao na jedan posjedovni list u kojem uz mog oca ima još 50-ak drugih ljudi . Omjer nasljedstva je 50/17481 a sad se tu pojavljuje kao vlasnik 1/1 općenarodna imovina sa još nekakvim plombama. Šta to sada znači da je država ( sadašnja ili bivša, neznam koja ) uzela svoje a mi ostali nek se slikamo

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija