Jump to content

Rad na određeno za odvj. vježbenike


Rupert

Preporučene objave

ovako,

 

našao sam oglas za posao odvjetničkog vježbenika u jednom uredu gdje se pod načinom zaposlenja navodi (citiram):

 

''Na određeno vrijeme, trajanje radnog odnosa: 1 godinu i 2 mjeseca (zamjenska osoba po mjeri M-1)''

 

e, sad, pošto sam tek počeo tražit posao, šta to točno znači i kako je u drugim uredima? jel to znači da dobijam pedalu taman prije nego steknem uvjet za polaganje pravosudnog pa se na taj način štite ili...

 

i da li dogovor u odvjetničkom uredu da dobijam npr. 2 mjeseca za polaganje pravosudnog znači da mi je taj period plaćen?

 

molim vaša iskustva...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ti znači da moraš ispunjavati uvjete za M-1, tj.da si prijavljen na HZZ 6 mjeseci,odnosno da si se prijavio na zavod u roku od 90 dana od dana diplomiranja.

M-1 je mjera za poticanje zapošljavanja osoba do 26, odnosno do 29 godina života i na temelju toga poslodavac dobije poticaj tj.lovu, a osoba treba biti zaposlena 2 godine. Ukoliko radi manje od dvije godine, poslodavac mora ili vratiti lovu ili zaposliti drugu osobu koja ima uvjete za M-1.

Znači da je taj dotični odvjetnik zaposlio nekoga po M-1, a ta osoba je otišla za 8 mjeseci, pa da ne bi vraćao novce, mora zaposliti zamjensku osobu još godinu i 2 mjeseca. Nakon toga sigurno će te ostaviti u radnom odnosu još koliko ti je potrebno za polaganje pravosudnog, a možda i duže. U svakom slučaju pitaj!Eto, nadam se da sam pomogla!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po kolektivnom ugovoru za odvjetničke vježbenike, imaš pravo na 45 dana prije ispita plaćenog dopusta. To je dosta diskutabilno u praksi, jer neki poslodavci daju i više, a neki ne daju ništa... Zavisi ti od principala. A činjenica je da zapravo nikako ne možeš točno odrediti tih 45 dana, jer poziv dobiješ tek u mjesecu u kojem ideš na ispit pa ti može biti i da ga dobiješ 15 dana prije ispita, a može biti da te rasporede i u idući mjesec pa je odsta teško odrediti te dane.

Ali uvijek možeš tražiti neplaćeni dopust, ako pristane, ili iskoristiti godišnji.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija