Jump to content

uvođenje vodomjera


sportbilly

Preporučene objave

Molio bih odgovor na ovo pitanje ako netko zna.

Živim u stambenoj zgradi u Zagrebu i plaćam vodu na način da se ukupna potrošnja vode za cijelu zgradu dijeli na broj nas stanara koji smo u zgradi. Obzirom da sam uvjeren da plaćam daleko više vode nego što potrošim odlučio sam uvesti vodomjer u stan i plaćati ono što stvarno potrošim. Zvao sam Vodoopskrbu i odvodnju i oni su mi rekli da moram dobiti suglasnost svih stanara kako bih uveo vodomjer i da još moram ovlastiti jednog od njih da može očitavati brojilo jer ću ja kao lagati :-D

 

Pitam ovo iz razloga jer sam isto napravio u roditeljskom stanu (van Zagreba), također u stambenoj zgradi i nikakva suglasnost stanara i ostale gluposti nisu trebale. Došao čovjek iz komunalnog poduzeća, zapisnički konstatirao da sam uveo vlastiti vodomjer, zapisao stanje i to je to.

 

Molim da mi netko odgovori ako zna da li je stvarno potrebna suglasnost stanara ili ne? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Suglasnost stanara nije potrebna ali je potrebna suglasnost nadležnog komunalnog tjela. Ne može si nitko samovoljno postavljati vodomjere bez dozvole komunalnog poduzeća. Ako postoje tehnički uvjeti da se odvojite od ostatka zgrade(mreža, cjevi, vodomjer na vidviljvom mjestu idr.) ne mogu vam odbiti zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju odredbe članka 295. Zakona o obveznim odnosima (Narodne novine 35/05), odredbe članka 23. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 96/03), odredbe članka 36. Zakona o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine 26/03 - pročišćeni tekst, 82/04 i 178/04), te odredbe članka 14. Izjave trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja d.O.o., Odluke o ovlastima za donošenje i potpisivanje ugovora, akata i dokumentacije Društva, broj O-117/06 od 17.2.2006. i Odluke broj 0-204/06., direktor trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja d.O.o., donosi OPĆE I TEHNIČKE UVJETE za opskrbu vodom i uslugama odvodnje otpadnih voda.

 

Više pogledajte na http://www.zapadstan.hr/2007/m-bus_sustav.htm

 

:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija