tulj objavljeno: 15. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 15. veljača 2008. Zanima me koji su pravni sljednici (nadam se da koristim prave riječi) na nekretninama kojima u vlasničkom listu stoji: Društveno vlasništvo-korisnik je: općina ta i ta. Da li postoji propis koji to regulira? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
b0jan odgovoreno: 20. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2008. Zakon o građevinskom zemljištu, Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o šumama, (eventualno Pomorski zakonik ukoliko se radi o pomorskom dobru) a čini mi se i Zakon o vlasništvu Ako je 1990./1991 godine zemljište bilo unutar građevinske zone naselja (bez obzira na eventualni zeleni pojas) onda je pravni slijednik općina/grad na čijem se području nalazi - u protivnom je RH. Potvrdu o statusu zemljišta temeljem koje se ovo provodi izdaje nadležni ured državne uprave (vjerojatno isti koji izdaje i lokacijske/građevinske dozvole) Za objekte nisam siguran. I da... tu još nema dosjelosti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tulj odgovoreno: 21. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 21. veljača 2008. Hvala! U međuvremenu sam progooglao i pronašao što me zanimalo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.