bonaca objavljeno: 17. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 17. veljača 2008. Kupujem Parcelu(Predugovor sa Kaparom) koju prodavaoc mora jos vlasnicki dovesti na 1/1. (za sada ih ima 6 na vlasnickom listu) ---------------------------------------------------------- geodetski snimak terena(ovjeren od Katastra) i moj idejni projekt predati su za zahtjev uvjeta Gradnje ----------------------------------------------------------- Pitanje: Koji je brzi/jednostavniji/sluzbeni put da on sta prije sredi svoje imovinsko stanje(1/1) na vlasnickom listu(on ima usmene pristanke na tu parcelaciju koje sada mora pismeno ovjeriti?) moze li mi neko to objasnit kako to ide po redu (nemam ja pojma o tome , a izgleda ni on ) hvala i pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ribarica odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. Ako je geodet napravio svoj posao vezano za Prijavni list koji katastar predaje po službenoj dužnosti u gruntovnicu, tj. izvršeno cijepanje čestice u jednu ili više - iza toga slijedi sastavljanje diobnog ugovora među suvlasnicima. To svakako radite s odvjetnikom. Diobni ugovor je isprava konstitutivnog značenja, a to znači da eventualna i pismena pa čak i ovjerena suglasnost ostalih suvlasnika da određenom suvlasniku daju suglasnost za razvrgnuće suvlasništva nije dovoljna. Meni je gruntovnica to odbila jer su rekli da je takva izjava samo deklaratornog značenja. Treba diobni ugovor gdje na jednoj strani jedni kažu da su suglasni ne samo da daju drugom suvlasniku nego da su suglasni i sa svojim dijelom kod razvrgnuća. Diobni ugovor predati na gruntovnicu i čekati.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bonaca odgovoreno: 19. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. veljača 2008. A koliko uzimaju odvjetnici za to...??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.