Jump to content

Probni rok i trudnoća


Lexus77

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima i jedno pitanje.

 

Moja djevojka je nakon dužega rada na određeno vrijeme dobila ugovor na neodređeno uz probni rok od tri mjeseca a u međuvremenu smo saznali da je trudna. Zanima me dali može otići na bolovanje radi čuvanja trudnoće a da joj poslodavac ne otkaže ugovor o radu(s obzirom da je probni rok u tijeku)

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na bolovanje radi čuvanja trudnoće se ne odlazi kak se kojoj hoće, već se tako nešto koristi temeljem medicinske indikacije koju utvrđuje doktor koji je specijalizirao ginekologiju, a samo bolovanje otvara doktor medicine primarne zdravstvene zaštite.

 

Kad se ispune ovi uvjeti koje sam ti naveo gore, javi se. Uz mali komentar, da se ukoliko to zaista nije potrebno ne isplati "testirati" poslodavca u ovom slučaju, pogotovo ak ženi nije ništ osim što je to što je.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru Rubens.

 

Naravno da ne misli otići na na bolovanje ako nema potrebe jer taj posao u svakom slučaju želi raditi i poslije porodiljnoga.

 

Možda sam se krivo izrazio. Pitanje je bilo u smislu ako se desi da mora ići na bolovanje radi čuvanja trudnoće dali joj poslodavac može otkazati ugovor o radu i šta napraviti u tome slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog tog joj razloga ne smije otkazati ugovor o radu, no ukoliko je u pitanju kak veliš probni rad, može jednostavno reći (izmisliti) da nije zadovoljila kriterije i to je to. U tom slučaju nitko mu ništa ne može, no to je najcrnja varijanta na koju ne bi trebalo ni pomišljati.

 

Probaj ovako razmišljati, sve će biti ok s njenim i bebinim zdravstvenim stanjem, proći će vrijeme probnog rada, imat će ugovor na neodređeno, rodiljni dopust, delimitiranu naknadu, und so veiter.............pusti sad crnilo kad ti dolazi vjerojatno najljepši dio života.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija