Jump to content

savijet_alimentacija


orion

Preporučene objave

molio bih savijet i unaprijed sam zahvalan. Dakle supruga i ja smo pokrenuli sporazumni obavili prvo rociste, prosli CZSS i 13.03. imamo drugo rociste tj. presudu. Djeca su dogovorom dodijeljena meni. Sud je donio privremenu odluku da majka placa alimentaciju od 1200 kuna pocevsi od 22.10.2007. Ona nije nista uplatila do sada zanima me sto je pametnije otici odmah sada i podnjeti tuzbu (ili na CZSS neznam ni sam) ili pricekati ovo drugo rociste pa reci na sudu da ne izvrsava svoje obveze. Ocekujem Vase misljenje, unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško da će do 13. itko papir dobiti u ruke, a kamoli što napraviti. A na drugom ročištu će sigurno biti upitano je li uplaćen kakav iznos odnosno o realizaciji privremene mjere, pa ćete imati priliku reći za 2 tjedna od sada, što je, zapravo puno brže.

Ujedno ćete moći tražiti da ne bude određeno "na ruke" (što podrazumjeva i uplatu koju majka sama izvršava na vaš račun kao zz djeteta), jer dosadašnje obveze nije ispunjavala...

Ista stvar, samo brža realizacija...

 

S druge strane, privremeno je doneseno do pravomoćnosti ovoga što slijedi, a to se može oduljiti dostavama i žalbama solidan period mjeseci, stoga ne bi bilo loše zatražiti ovrhu nad tim dijelom...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, jos jedno pitanje dali ce Sud donjeti odluku o istom iznosu alimentacije kao svoju konacnu odluku ili ce mozda smanjiti iznos alimentacije ako bivsa na rocistu to zatrazi. Kako mogu ja na to utjecati.

Jos jednom hvala! Naime na prvom smo rocistu odluku o visini alimentacije prepustili sudu te je tako i odredjen iznos od 1200 kuna. Bivsa je tada rekla da se zeznula te da je trebala reci da moze odvajati 100 kuna za dvoje djece (njena placa 2 200 kuna). Jer navodno je cula da je tako izjavila neka njenja kolegica i da je to sud prihvatio. Jeli to moguce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Minimum je izmjenama OZ propisan postotcima prosječne plaće isplaćene u pravnih osoba u RH u protekloj godini, pa ovisi i koliko su djeca stara, ali kaže i ako se uzdržava više djece temeljem ovog zakona (što je prilično rastezljiv pojam, jer više je i 2 i 7, te ubrojivši plaću od 22.000 ili 2.200) ne može biti određeno manje od 50% tog iznosa.

 

E pa sad, ovisi o sucu i ... bioprognozi tog dana.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija