Jump to content

što ga čeka


zabrinuta2

Preporučene objave

Interesira me što će biti s mojim bratom sada se nalazi u istražnom zatvoru i to za pokušaj drske pljačke ako sam dobro razumjela starce. osoba koju je napao je djevojka stara 17g. Povukao ju je za kosu i ona je pala (srećom nikakvih većih povreda nije zadobila ). Ne pokušavam opravdat njegov postupak žao mi cure sve što dobije to je i zaslužio ali starci vele da je dobio čl.128 i još neki stavak a to nosi od 3-12 g.Pa mi se ovo potonje čini jako puno. Stvar je da je djelo počinjeno u alkoholiziranom stanju i revoltu a njega su našli tek sutra dan (on pojma nema koga je napao i kako ta cura izgleda).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

drska krađa je čl.217, a razbjništvo 218.st.2. na način na koji ste vi opisali. Dakle za razbojništvo st.2. je predviđena kazna od 3-12 godina.

 

To što je pritvoren i što se tereti za to djelo nije dobro. Zatvorska kazna je tu zagarantirana ako mu se dokaže djelo. Ne mora značiti da će dobiti 3 godine jer po zakonu može dobiti i 2 (ublažavanje ispod zakonske granice), ali svakako nije dobro ako ga budu teretili za to djelo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija