Jump to content

Vozačka i liječnički


Minny

Preporučene objave

Poštovani,

Molim odgovor ako netko zna. Moj prijatelj je napravio prekršaj, imao je preko 1,50 promila, nakon koje je dobio kaznu od 3.000 kuna, pet kaznenih bodova i šest mjeseci bez vozačke. Tih šest mjeseci je upravo prošlo, prema tome on smije voziti.

Sad su mu neki prijatelji rekli da bi morao napraviti liječnički pregled, koji mu nitko do sada nije ni spomenuo. Ništa ne piše u sudskom rješenju, niti je išta dobio pd MUP-a. U vozačkoj je upisan samo rok zabrane vožnje. Prijatelji su mu rekli da mora sam ići na policiju i tražiti da ga pošalju na pregled.

Molim ako netko zna šta treba napraviti, s obzirom da mu je prošao rok zabrane vožnje, da li smije voziti? Mora li on sam ići na policiju i tražiti ih da ga pošalju na liječnički?!:-?

 

Unaprijed hvala

:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš prijatelj mora ići na izvanredni liječnički pregled, ali ne mora to sam tražiti već na njega mora biti upućen. Ukoliko mu je istekla zabrana upravljanja, a još nije upućen na izvanredni pregled do tada smije voziti.

 

Evo Vam izvadak iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji to odeđuju:

 

"Članak 231.

 

 

(4) Na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled uputit će se vozač i instruktor vožnje kod kojih je utvrđen udio alkohola u organizmu viši od 1,50 g/kg ili je utvrđeno da u organizmu ima opojnih droga kao i vozač i instruktor vožnje koji se odbiju podvrći ispitivanju imaju li u organizmu alkohola ili opojnih droga, nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju.

 

(5) Zahtjev za upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled može podnijeti svako tijelo nadležno za nadzor prometa na cesti (unutarnji poslovi, inspekcije i sl.), državni odvjetnik, sud, sud za prekršaje, tvrtka i druga pravna ili fizička osoba kod koje je vozač zaposlen.

 

(6) Na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled vozača upu¬ćuje policijska uprava, odnosno policijska postaja prema mjestu prebivališta vozača.

 

 

(10) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se odbije povrgnuti nadzornom zdravstvenom pregledu."

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija