ema77 objavljeno: 3. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 3. ožujak 2008. Zanima me da li u Hrvatskoj postoje branitelji kojima je priznat status HRVI na osnovi psorijaze? Moj poznanik ima privremeni status na osnovi PTSP-a, ali mu nikako ne žele dati na osnovi psorijaze i artritisa, iako bi se to trebalo uzeti u obzir bar kao pogoršanje bolesti uslijed rata. Ako postoje branitelji sa ovakvim problemom, voljela bih da mi se jave na mail. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. Da imam psorijazu imam, ali nisam ni pokušavao na to ostvarivati HRVI, jer koliko se sječam po Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz DR, ista bolest nije navedena na listi po kojoj bi se ostvario HRVI. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
maystor odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. Ma ne priznaju ljudima prostrijelne rane...a kamoli bolesti. 99 % sada ..prolazi samo ptsp.....pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ema77 odgovoreno: 3. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. Problem je u tome što taj poznanik ima pouzdane informacije da su branitelji dobivali status za psorijazu, ali nikako ne može doći do bilo čijeg imena. Njmu je priznat PTSP, ali psorijaza ne, koja je u jako lošem stanju, i samo se širi, a ispada da nikom nije stalo! I znajući da je nekome priznata, a njemu ne, lud je i ne zna što bi! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. maystor je napisao: Ma ne priznaju ljudima prostrijelne rane...a kamoli bolesti. 99 % sada ..prolazi samo ptsp.....pozdrav Kako i sam znaš da je zaknski rok za priznavanje HRVI-a temeljem oboljenja (PTSP) prošao, u obradi su samo oni koji su to učinili u zakonskom roku. Tako da PTSP ne prolazi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. Odogovor za Emu, koliko sam prolistao ovaj Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz DR, psorijazu nisam pronašao, možda nisam vidio, zato provjeri u rečenom Pravilniku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ema77 odgovoreno: 3. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. I ja mislim da psorijazu ne priznaju, ali on ne odustaje kad je čuo da su nekim ljudima priznavali. Htjela bih nekako doći do nečijeg imena, jer bih prijetelju stvarno htjela pomoći! Njega najviše zanima da li je netko u sličnoj situaciji, pa da se kontaktiraju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivana3 odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. moj suprug ima status invalida,30%,ranjen je dva puta,1991 i 1992 god,status je trajan. 2001 god uslijed manjih zdravstvenih tegoba otkrivena mu je teška bolest srca te je upućen na liječenje.zahvaljujući tome što je invalid neki su se smilovali pa je uspio preskočiti listu čekanja i uspješno je operiran.zamjenjen mu je zalistak i dio aorte,ovisi o lijekovima ostatak života. od 1991 bio je pripadnik tigrova te je tijekom bolovanja dobio rješenje da mu uručuju častan otpust te da su mu papire poslali u tvrtkovu da mu se riješi mirovina.tu je počeo pravi pakao!! noseći svu silnu dokumentaciju među papire je pošteno i naivno stavio i dokumentaciju o op.srca. rješenje o mirovini je bilo kriminalno;priznaje se status invalida te mu se dodjeljuje inv.mirovina na temelju ranjavanja 80%,a 20% civilna jer nema dokaza da je bolest srca povezana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivana3 odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. sa ratnim djelovanjima tj.nije posljedica rata!!! uz puno moje volje nosila sam papire kod jedinog sudskog vještaka za kardiologiju koji je ustvrdio da je bolst genetski nasljedna ali u prosjeku ljudi od nje obolijevaju u starijoj životnoj dobi a ne tako mladi.njegovo srce se je toliko istrošilo zbog stresa da je mnogo ranije nastradalo i nema te zakonske osnove da bi mu se to priznalo kao posljedica rata!! što reći na sve?? ništa,apsolutno ništa!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. Ema, naveliko se do nedavno govorilo o produženju roka za priznavanje HRVI temeljem oboljenja-PTSP-a, pa ništa. Po rečenom Pravilniku nema ništa, ali zaista nikad nisam čuo da je netko zbog psorijaze nešto ostvario, što ne mora biti točno. Evo ja ne znam, možda netko zna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. psorijaza ide u paketu sa ptsp-om,kao posljedica Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. Teško, više niti šećer, tlak i sl. ne prolaze u paketu s PTSP-em. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konj odgovoreno: 3. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2008. Po pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI,uz analognu primjenu članka 10 i 16,priznaje se bolest artritis psoriatca,hoće reći ukoliko se za bolest nemože isključiti da je nastala u ratu tada se priznaje ,što se tiče psorijaze nju je drug pančić ukinuo svojim haračem kad je stupio na vlast,bila je 30 %trajno .-napomena-to je sve što znam daljnji upiti su suvišni ...puno sreće...pozdrav dragovoljcima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
maystor odgovoreno: 4. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 4. ožujak 2008. Kako i sam znaš da je zaknski rok za priznavanje HRVI-a temeljem oboljenja (PTSP) prošao, u obradi su samo oni koji su to učinili u zakonskom roku..........Ma to sam i mislio...sve se zna.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ema77 odgovoreno: 6. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 6. ožujak 2008. Zar je moguće da je ovu stranicu vidjelo preko četiristo ljudi, a nitko ne zna nekoga tko je u sličnim problemima?! Eto zanimljivo, ali ja se ipak još uvijek nadam da će se netko javiti, pa da probamo pomoći mom prijatelju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 6. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 6. ožujak 2008. Ili ih je poharala "Dijagnoza" ili je nešto ne štima u Pravilniku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neno-sime odgovoreno: 7. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2008. Dali ikakve još bolesti priznaju osim ptsp dali se nešto dogodilo novoga pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 7. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2008. Je li ti loviš bolesti ili si bolestan? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.