Jump to content

hrvi+psorijaza


ema77

Preporučene objave

Zanima me da li u Hrvatskoj postoje branitelji kojima je priznat status HRVI na osnovi psorijaze? Moj poznanik ima privremeni status na osnovi PTSP-a, ali mu nikako ne žele dati na osnovi psorijaze i artritisa, iako bi se to trebalo uzeti u obzir bar kao pogoršanje bolesti uslijed rata. Ako postoje branitelji sa ovakvim problemom, voljela bih da mi se jave na mail. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je u tome što taj poznanik ima pouzdane informacije da su branitelji dobivali status za psorijazu, ali nikako ne može doći do bilo čijeg imena. Njmu je priznat PTSP, ali psorijaza ne, koja je u jako lošem stanju, i samo se širi, a ispada da nikom nije stalo! I znajući da je nekome priznata, a njemu ne, lud je i ne zna što bi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj suprug ima status invalida,30%,ranjen je dva puta,1991 i 1992 god,status je trajan. 2001 god uslijed manjih zdravstvenih tegoba otkrivena mu je teška bolest srca te je upućen na liječenje.zahvaljujući tome što je invalid neki su se smilovali pa je uspio preskočiti listu čekanja i uspješno je operiran.zamjenjen mu je zalistak i dio aorte,ovisi o lijekovima ostatak života. od 1991 bio je pripadnik tigrova te je tijekom bolovanja dobio rješenje da mu uručuju častan otpust te da su mu papire poslali u tvrtkovu da mu se riješi mirovina.tu je počeo pravi pakao!! noseći svu silnu dokumentaciju među papire je pošteno i naivno stavio i dokumentaciju o op.srca. rješenje o mirovini je bilo kriminalno;priznaje se status invalida te mu se dodjeljuje inv.mirovina na temelju ranjavanja 80%,a 20% civilna jer nema dokaza da je bolest srca povezana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa ratnim djelovanjima tj.nije posljedica rata!!!

uz puno moje volje nosila sam papire kod jedinog sudskog vještaka za kardiologiju koji je ustvrdio da je bolst genetski nasljedna ali u prosjeku ljudi od nje obolijevaju u starijoj životnoj dobi a ne tako mladi.njegovo srce se je toliko istrošilo zbog stresa da je mnogo ranije nastradalo i nema te zakonske osnove da bi mu se to priznalo kao posljedica rata!! što reći na sve?? ništa,apsolutno ništa!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI,uz analognu primjenu članka 10 i 16,priznaje se bolest artritis psoriatca,hoće reći ukoliko se za bolest nemože isključiti da je nastala u ratu tada se priznaje ,što se tiče psorijaze nju je drug pančić ukinuo svojim haračem kad je stupio na vlast,bila je 30 %trajno .-napomena-to je sve što znam daljnji upiti su suvišni ...puno sreće...pozdrav dragovoljcima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija