Plava objavljeno: 4. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 4. ožujak 2008. Pozdrav svima, lijepo bih molila pomoć/savjet/mišljenje vezano za slijedeće: Željela bih pokrenuti razvod od supruga s kojim ne živim već više godina i koji se nalazi u zatvoru u drugoj državi. Prema informacijama koje sam pročitala na ovom forumu, prvi je korak javiti se u czss. E, sada mene zanima do koje mjere Centar ulazi u takvom slučaju u život mojeg maloljetnog djeteta (10 godina) obzirom da se u školi ne zna da mu je otac u zatvoru. Ako Centar mora obavještavati školu ili se " petljati u život " mojeg djeteta, onda ne bih ni pokretala razvod kako ne bi dijete bilo izloženo nekakvim pritiscima i "savjetima" od strane raznih institucija. Odličan je učenik, funkcioniramo jako dobro, razgovaramo o svemu, ali mislim da bi problem oca u zatvoru mogao postati problemom tek ako se upetlja netko drugi. Dakle, do koje mjere czss ulazi u naše živote tj. koje su obveze Centra prema djetetu ukoliko pokrenem razvod? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 4. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 4. ožujak 2008. Prvi korak je tužba za razvod. Brak se razvodi jer je od prestanka bračne zajednice protekla godina dana (kod vas više godina). Kad navedete činjenicu da se nalazi u inozemstvu u zatvoru, moguće je ne provesti posredovanje pri razvodu jer će sud ocijeniti kako ima većih poteškoća oboje sudjelujete u postupku posredovanja. A czss inače ne obavještava školu o takvim stvarima. To rade roditelji u suradnji za osobama koje sudjeluju u njihovom odgoju, ako to žele ili iz nekog razloga moraju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.