Jump to content

Dokazivanje prebivališta


dada77

Preporučene objave

Nakoji način mogu dokazati da je osoba imala negdje prebivalište prije 1967? Naime u terminalu mupa nema prije 67. podataka, a u pu u sisku gdje je ta osoba živjela prije 1967. nema takvih podataka u arhivi? Dakle, na koji bi se drugi način to moglo dokazati? ( i ne možemo naći nikakve prastare dokumente gdje bi pisalo to prebivalište).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pada mi na pamet matični ured s podacima o rođenju. Potom podaci o rođenju djece te osobe, pohađanju škole, Crkvene matične knjiger - krizma, kršenje, pričest, vjenčanje.... Sve su to dokazi da je ta osoba obitavala (imala prebivalište) na nekom području. Ovo je dokaz, ali ne i potvrda za prebivalište.

Ne znam da li vam ovo može što pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A povijesni arhiv, samo ne znam pod koji vi spadate. Znam da sam ja tamo pronašla, što se Rijeke tiče. Možete pitati i u crkvi, jer svećenici imaju knjige u kojima se vode osobe po kbr. Tako sam za suprugovu obitelj uspijela saznati podatke od 1880 godine na ovamo. Nekad nije bilo puno kuća, jedini problem mi je predstavljalo mijenjanje brojeva. Probajte, nemate što izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija