chudnovata objavljeno: 9. ožujak 2008. objavljeno: 9. ožujak 2008. Pozdrav svima! Trebam savjet u vezi natječaja koji je moj poslodavac raspisao za novo radno mjesto u firmi. Naime, ja već duže vremena ne radim poslove koji su mi u opisu radnog mjesta. Za moje radno mjesto potrebno je SSS a ja imam VSS te sam u većini slučajeva obavljala znatno zahtjevnije i odgovornije poslove od onih koji mi pišu u ugovoru. Sada je moj poslodavac raspisao natječaj za novo radno mjesto čije zadaće dobrim dijelom obuhvaćaju ono što ja već tako i tako radim. Zanima me kako se zaštiti od mogućih manipulacija i imam li kakva prava pošto sam zaposlenik firme i bez problema mogu dokazati da sam kontinuirano radila poslove za koje se sad otvara novo radno mjesto na koje ja (navodno) nemam pravo prednosti. Citiraj
chudnovata odgovoreno: 10. ožujak 2008. Autor odgovoreno: 10. ožujak 2008. naravno da ću se javiti na taj natječaj. ali ako poslodavac to namješta nekom drugome - kako to spriječiti? Citiraj
ZastoJa odgovoreno: 11. ožujak 2008. odgovoreno: 11. ožujak 2008. Na žalost, u praksi, nikako. Iz mojeg iskustva. A mene zanima slijedeće - za moje radno mjesto potrebno je VŠS ili VSS (propisano Zakonom). Za rad u jednom drugom odjelu isto (nije nigdje propisano, ali se u neku ruku podrazumijeva). E sad, moje struke ima na pretek, a struke za taj drugi odjel ne. Da li to opravdava poslodavca da tima u drugom odjelu daje duplo veću plaću? Evo, ja imam VSS, kolega VŠS, nema više staža od mene, niti u tvrtki niti inače, a duplo veću plaću. Mogu li se pozivati pred njim ono, na isto vrednovanje rada, bla, bla... Citiraj
Floki odgovoreno: 11. ožujak 2008. odgovoreno: 11. ožujak 2008. ja znam osobu koja je bila u istoj situaciji. natječaj raspisan za poslove koje je ova cijelo vrijeme obavljala a prime drugu. Osoba se žalila i dobila je taj posao.a ova koja je primljena preko natječaja - njoj su dali posao od ove prve. Citiraj
chudnovata odgovoreno: 11. ožujak 2008. Autor odgovoreno: 11. ožujak 2008. A nema druge nego imati odvjetnika u džepu i nadat se da ga neće trebati... U svakom slučaju, hvala na komentarima... Ako netko zna još kakav primjer ili ima kakav pravni savjet - dobro će doći. Hvala! Citiraj
ZastoJa odgovoreno: 16. ožujak 2008. odgovoreno: 16. ožujak 2008. Jel može netko, pretty please, odgovoriti na moje pitanje gore postavljeno? Citiraj
rubens odgovoreno: 16. ožujak 2008. odgovoreno: 16. ožujak 2008. A mene zanima slijedeće - za moje radno mjesto potrebno je VŠS ili VSS (propisano Zakonom). Za rad u jednom drugom odjelu isto (nije nigdje propisano, ali se u neku ruku podrazumijeva). E sad, moje struke ima na pretek, a struke za taj drugi odjel ne. Da li to opravdava poslodavca da tima u drugom odjelu daje duplo veću plaću? Evo, ja imam VSS, kolega VŠS, nema više staža od mene, niti u tvrtki niti inače, a duplo veću plaću. Ako se u ovom slučaju radi o dva potpuno različita radna mjesta, očito je da bi poslodavac mogao biti u pravu. Ne samo iz tog razloga već i iz toga što ti u biti ni ne znaš ili ne bi trebala znati kakva je struktura plaće ovog nekog drugog. Da sam na tvom mjestu ja ne bi povlačio takve paralele, tim više kaj je tvoje radno mjesto (koliko mi je poznato, a poznato mi je), onak, bez potcjenjivanja, sporedno, nužno zlo. Ak sam u krivu, ispravii me. Citiraj
ZastoJa odgovoreno: 16. ožujak 2008. odgovoreno: 16. ožujak 2008. Shvaćeno je kao nužno zlo u većini tvrtki, to si u pravu. Isto kao i svako drugo radno mjesto koje poslodavcu ne donosi direktni profit. Ali mora imati nekog za to, a da li će imati tajnicu, 5 ili 6 projektanata ili slično mu nigdje ne piše, mora i ne mora. Ali ne radim ja samo to, radim još nešto što pak opet moj poslodavac podrazumijeva pod posao koji stoji u ugovoru, a to uopće nije. Ok, pustimo onda to, ak ta paralela nejde. A u Pravilniku o radu stoji da se složenost poslova određuje koeficijentom, koji se opet određuje prema stručnoj spremi ili tak nekak bla, bla....imam ga negdje u ladici, budem proučila. A kaj onda s tim? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.