Jump to content

vjerodostojna punomoć i dalje...


syrinx

Preporučene objave

....Pozdrav svima.

Kupujem zemljište od bračnog para.Muž često na putu ,te je sastavljena punomoć kojom on ovlašćuje svoju suprugu za poduzimanje svih pravnih radnji vezanih za kupoprodaju. Punomoć ovjerena kod bilježnika. Prilikom konzultacije kod odvjetnika, utvrdjeno je da u punomoći nije navedena katastarska općina čestice te nije sigurno da će vrijediti prilikom upisa u gruntovnicu:1. Da li je potrebno sastaviti novu punomoć ili je dovoljno da se u kupoprodajni ugovor doda klauzula kojom se nadodaje prometnuti detalj.?

2. Takodjer bih molila odgovor na pitanje što točno podrazumijeva predbilježba u gruntovnicu, kad se obavlja ...tj. da li nakon kaparenja, da li garantira konačni upis .?Naime željela bi se osigurati da ne ću imati problema prilikom upisa. Ima li tko kakav prijedlog.? Je li moguće sklopiti ugovor sa prodavateljem o isplati ostatka novca tek nakon upisa? Garantira li mi predbilježba, prilikom koje sud dobije uvid u svu dokumentaciju, upis u ZK?

3. Da li je isto tako moguće ovlastiti bilježnika (umjesto odvjetnika) da ishodi upis u gruntovnicu?

hvala na odgovorima... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Gotovo sigurno je da vi ne možete ugovorom o kupoprodaji mijenjati punomoć. Nova punomoć sa KO-om, to je bitan dio.

2. stvar je da ćete u bilo kojem slučaju završiti na sudu i nije pitanje da će sud presuditi u vašu korist ako poštujete ugovor a suprotna strana ne. Presuda će zamijeniti sve ugovore, predugovore, tabularne isprave i na temelju presude će se izvršiti zemljišnoknjižni upis prava vlasništva na vaše ime. Pitanje je koliko će to dugo trajati.

3. Nije koliko ja znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija