Jump to content

Prijava bivšeg poslodavca


Garfield2

Preporučene objave

Radio sam u jednom privatnom poduzeću 3 i pol godine. Imao sam sklopljen uredan Ugovor o radu i bio prijavljen na HZMO I HZZO. Ugovoreni dio plaće isplaćivan mi je preko računa a drugi dio na ruke. Zadnjih 6 mjeseci poslodavac mi je uredno isplaćivao ovaj prvi ugovoreni dio preko računa ali ne i ostatak na ruke. Na moje upite za te neisplaćene dijelove poslodavac me je prvo uvjeravao da će ih isplatiti a kasnije me je počeo ignorirati.

 

Na kraju sam bio prisiljen dati otkaz jer sam shvatio da mi to uopće ne planira isplatiti a ja nemam nikakva zakonska prava tužiti ga. Dao sam usmeni i pismeni otkaz koji je poslodavac potpisao. Isti dan uručio mi je Odluku o otkazu Ugovora o radu i ja sam od tog trenutka započeo s odrađivanjem otkaznog roka koji je predviđen u našem sklopljenom Ugovoru o radu a iznosi 30 dana.

 

Dva dana prije završetka otkaznog roka saznao sam da me poslodavac odjavio sa HZMO i HZZO istog dana kada mi je uručio Odluku o otkazu a da me o tome nije obavjestio. Odmah sam mu uručio Zahtjev za zaštitu prava u kojem sam ga zamolio da me ponovno prijavi od početka do kraja otkaznog roka na što se on oglušio.

 

Danas sam ga zvao s upitom kada će mi konačnoiisplatiti plaću za vrijeme koje sam mu radio u otkaznom roku (prošlo je već 3 mjeseca od mog prestanka rada) na što mi je odgovorio da ja nisam ni radio kod njega u to vrijeme i da nemam argumente da tražim plaću jer sam bio odjavljen!

 

I sada bih Vas molio da mi date savjet što da učinim? Da uzmem odvjetnika ili da odem samo u Inspektorat rada?

Ima li kakve šanse da dobijem svoje novce koje mi duguje za zadnje pola godine rada kod njega (šest dijelova plaće koje mi nije isplatio "na ruke") ili barem za zadnjih mjesec dana za koje mi nije dao niti kune? Može li Inspektorat takvom poslodavcu lupiti barem neku kaznu ili je uzalud da se trudim?

 

Hvala unaprijed na pomoći!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija