brks123 objavljeno: 29. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 29. ožujak 2008. Ovako neki dan sam imao prometnu nesrecu, na moj automobil je naletio drugi automobil i lupio me od trag. Ovako ja sam napuhao 1.1 i taj drugi vozac 0.7 promila. Mozete li mi reci kolika je kazna za moje promile i dali ja imam pravo naplatiti stetu od njegovog osiguranja jer on je kriva a ja i on smo imali alkohola? Unaprijed zahvalan i Srdačan pozdrav!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 29. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 29. ožujak 2008. Novčanom kaznom od najmanje 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako ima u organizmu alkohola iznad 0,5 do 1,50 g/kg ili miligrama u litri izdahnutog zraka, izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca i odrediti tri negativna boda. A kaj se osiguranja tiče, probaj, no dao si im dosta debele argumente za odbijenicu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
brks123 odgovoreno: 29. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. ožujak 2008. Hvala na odg. A mozes li mi reci sto znaci ovo najmanje 2000 kn, zasto bih dobio vecu novcanu kaznu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 29. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 29. ožujak 2008. Sudska je praksa da se u takvom i sličnim slučajevima ovisno o svim okolnostima izriče ova najniža zakonom propisana kazna, no sada primjenom novog prekršajnog zakona "prvostupanjski" sud može izreči i kaznu do tog propisanog plafona, a ima i ovlasti za izricanje kazne ispod zakonom propisane. Ovisi od slučaja do slučaja, prethodnoj kažnjavanosti, osobi počinitelja, procjeni suca ........... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.