Jump to content

Naknada plaće za vrijeme bolovanja


triax2

Preporučene objave

Imam pitanje, za vas znalce, Rubensa pogotovo.

Dakle naša djelatnica često ide na bolovanje po nekoliko dana za njegu djeteta do tri godine starosti.

Desila se situacija da je, primjerice, prema prosjeku plaće za par dana bolovanja u jednom mjesecu imala pravo na naknadu od 1000 kuna , i onda opet za nekoliko dana bolovanja u drugom mjesecu 600 kuna.

HZZO nam nikad nije dostavio dopis ili nešto slično gdje nam odbija naš obraćun za naknadu plaće za te mjesece, no svejedno jedan mjesec nam je priznao onih 1000 kuna u punom iznosu, dok je drugi mjesec umanjio onih 600 kuna na način da je pomnožio broj sati bolovanja sa iznosom od 24,19 kn.

(pretpostavljam da je to satnica koja se dobije kada se najviši iznos naknade podijeli sa brojem sati, odnosno 4257/176 sati)

Da li je to ispravno, naime u zakonu piše da je najviši iznos naknade plaće na teret Zavoda 4257 kuna, a ne da je najviša satnica na teret Zavoda 24,19 kuna?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlika je zbog toga jerbo u nekim mjesecima očito satnica prelazi limit njene plaće a u nekima ne, no bez podataka o tome koliko je sati bila "njega, bolovanje", koliko je plaća po R1, o kojem se mjesecu radi, nije moguće ovdje izračunati ništa. Odi u HZZO koji je izvršio obračun, pa bi ti tamo trebali dati točan izračun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija