Jump to content

članak 11 i status HRVI


gonzo-stari

Preporučene objave

Naime u mirovini sam od 2004.godine po članku 11.zakona o pravima iz MIO za DVO zbog profesionalne nesposobnosti. Pripadnik gardijske brigade kojega su liječili od Ptsp-a od 1996.godine što je bila samo uvertira u ovaj shit što sada „imam“. Nikada do 2003. nisam bio na bolovanju jer sam smatrao da „Arbeicht macht frei“ da bi se nakraju ispostavilo da bolujem od multiple skleroze i otjeraju me u mirovinu. Krajem 2005 sam podnio zahtjev za priznavanje statusa HRVI i pošto su odjednom shvatili da je veza između ptsp-a i multiple skleroze dosta jaka što dokazuju studije američke vojske, ja sam se našao u čudnoj situaciji. Priznato mi je 30% na ptsp i 30% na MS – ukupno mi je priznato 50% privremeno dok jedan drugi slučaj odmah na PLP (samo MS) dobije 80% trajno. Uglavnom mene zanima što sad.

U vrijeme mog odlaska u mirovinu nije se izračunavao omjer rat-mir ,a i nisu mi priznali MS kao bolest vezanu uz obnašanje službe po gore navedenom zakonu tako da mi je ukupni radni staž bio 34 godine. Ako sada zatrazim obnovu postupka po logici stvari bi mi trebali priznati radni staž od 40 godina.E sad, kako će se u tom slučaju taj omjer izračunavati i po kojem zakonu (ZOPHB ili Zakonu o pravima iz MIO za DVO)

Osnovni podaci:

-rođen 1971.

-pripadnik HV od 24.10.1991

-u gardijskoj brigadi od 18.11.1992

-čin poručnika

-radni staž ostvario jedino u HV

Mislim da je ovo dosta teško pitanje i za one mozgove koji su sastavljali te Zakone.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija