tea_t objavljeno: 3. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 3. travanj 2008. Molim za savjet. Suprug i ja imamo obiteljsku kuću u BiH, koja je u jednom dvorištu skupa s još dvije kuće - jedna je od njegovih roditleja, a druga od njegove sestre. Naša kuća je 1/1 na mog supruga, parceliranje je napravljeno još prije rata i parcela na kojoj je naša kuća je uredna i odvojena od drugih, tj. glasi na mog supruga. Prilaz kući (put/staza) glasi 1/3 i pripada suprugu, njegovoj sestri i njegovim roditeljima (dakle, tri vlasnika za tri kuće, jedan put, sve uredno uknjiženo). S obzirom da se sad pojavio kupac za našu kuću i da mi imamo sve ovlasti da je prodamo (uredni su nam papiri), ipak imamo problem. Svaki put kad se pojavi potencijalni kupac, gospođa majka (mama od supruga) izađe van iz svoje kuće i otjera kupca. (napomenula sam da su sve u istom dvoristu i da čak i ako se kuće fizički odvoje, tj. ograde, svejedno ona može ometati prodaju). Ne znam što nam je činiti jer situacija je ionako teška, baka je malo ljuta zbog nekih razlgoa koje su joj druga djeca nametnula-recimo ljubomora i sl., da ne duljim, ali činjenica je da nam ona ometa prodaju i da zbog toga ne možemo prodati,a s pravne strane sve je uredno i nema prepreka. Što možemo učiniti, MOLIM VAS pomozite! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dickan odgovoreno: 3. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2008. gospođu imate osnova tužiti, ali to vam neće pomoći, jer ćete si dodatno pogoršati međusobne odnose, upustiti se u parnicu koja će dugo trajati i koštati novaca, a efekt će biti nikakav. nažalost, ova situacija svodi se na loše međuljudske odnose, koje morate sami riješiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tea_t odgovoreno: 3. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2008. Hvala. Da, tužbu bi i sami htjeli izbjeći, što zbog novaca, a što i zbog doista bliskih odnosa (naime, riječ je o majci i braći). Očito, ti odnosi i nisu baš najbolji..no, to nije priča za ovo mjesto. Ako netko ima neku drugu ideju, bila bih zahvalna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.