zvjezdana objavljeno: 8. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. travanj 2008. Molim za pomoć! Trenutno sam u postupku razvoda braka a prije par dana sklopila sam kupoprodajni ugovor o kupnji stana.( plaćen preko kredita ).Stan je površine 48m2,a garaža 14m2.Budući da mi je to prva nekretnina,oslobođena sam plaćanja poreza.Međutim,saznala sam da iako sam formalno još u braku moram od „supruga“ dobiti izjavu da ni on nema na sebi nekretninu kako bi bila oslobođena od plaćanja poreza.(U braku nismo stekli nikakvu zajedničku imovinu,nemamo djece,a koliko znam on na sebi nema nikakvih nekretnina). Molim savjet što napraviti jer ne želim da se sazna o kupnji stana dok je brakorazvodna parnica u tijeku? Također molim za savjet da li da stan darujem bratu jer ni on nema na sebi nikakvih nekretnina, te da li se u tom slučaju plaća kakav porez i davanja? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
patsy odgovoreno: 8. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2008. najbolje bi bilo da sami ipak platite taj porez. Tako vam muž nezna ništa, a ne ovisite o bratovoj dobroj volji da vam nekretninu daruje natrag Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.