Jump to content

javni red - zalba vps? kada zastara? kako prigovor?


Buba445

Preporučene objave

Pozdrav svim pomagacima,

 

imam i ja jedno pitanje za savjet, zahvalna sam na brzom odgovoru (do ovog petka 11.4.2008. trebam napisat zalbu ili platiti)

 

"Zaradila" sam prijavu za remecenje javnog reda i mira zbog organiziranja zabave za 15 ljudi u prostorijama Aerokluba u Zg (jurisiceva)... Iako su susjedi bili obavijesteni i nisu se zalili, iako je to centar grada gdje sve zgrade imaju dobru izolaciju od buke, iako su sva vrata i prozori bili obljepljeni sa porukom "zatvaraj zbog buke", ponekad je netko otvorio prozor zbog svjezeg zraka pa se tada i mogla cuti muzika na cestu.

 

To je cula policija (navodno 50m na ulicu), koja je dosla na vratau 3am, zapisala sve ali nakon koje smo se odmah razisli. to je bilo 2.6.2006. (!!)

 

Slucaj je isao: proglasili su me krivom bez rasprave, ja sam se zalila, opet su me proglasili krivom (da sam priznala 'nedjelo', da se ne osjecam krivom, ali da on misli da jesam je je to 'javno mjesto' obzirom da je bilo dostupno stanarima..) i sad se na to mogu zaliti samo jos visokom prekrsajnom sudu. Rok mi je ovaj petak 11.4.

 

Pitanje: ima li smisla? (imate li kakav savjet kako to napisat?) koliko mi se povecavaju potencijalni troskovi? Kada to uopce dolazi u zastaru..? :-?

 

do sad nisam bila 'optuzivana' za takve stvari..

 

Unaprijed hvala!

 

Kazna mi je total (sa troskovima) 575kn, sto nije neki (pre)veliki iznos, ali i dalje ne mislim da sam "kriva".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na ovom komentaru. :-)

 

Imam sad jos pitanja zastare:

cula sam nesto o isticanju prigovoru zastare (po starim postovima vidim da ovaj moj slucaj jos uvijek ide po starom zakonu), ali ne znam niti kada se to pise niti kako (sadrzaj, format).. Postoje li negdje takve informacije?

 

Pitanje je zapravo: da li trebam pisati taj prigovor zastare? ili pisem obicnu zalbu na vps, a oni ce sami zakljuciti da je to otislo u zastaru? Ili u toj 'obicnoj' zalbi napisem samo komentar o zastari.. ili kako je bio savjet od starih postova da samo nazovem sud i pitam jel to otislo u zataru ili ne i ignoriram kaznu...?

 

Dosta pitanja.. znam..ipak,

 

Hvala puno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija