Jump to content

Problem sa stanom!!!!!


knox

Preporučene objave

Dakle, iznajmila sam stan prošle godine i potpisala ugovor na određeno (1 godina), do 31.5.2008. Gazdaricu nisam nikada vidjela, niti čula, jer živi u inozemstvu, za pravna pitanja je opunomoćila svog odvjetnika, a za sve ostale stvari, vezane npr. za popravak stana, smo bile zadužene cimerica i ja, s tim da je ona to odbijala onda od stanarine. Znači svu brigu je prebacila na nas, što je bio jedan od razloga zbog kojih sam se odlučila iseliti iz stana.

Moja pogreška je ta da sam stan odjavila 8.4., a iz stana sam izašla 15.4. (danas), trebala sam ranije reći, ali ukazala se prilika za boljim i jeftnijim stanom.

U ugovoru koji sam potpisala nije navedeno što u slučaju otkaza najma, niti kakve su moje obveze tada. Samo članak u kojem piše da niti cimerica niti ja nemamo pravo nikakve žalbe, tj. da se odričemo svojih prava. Gazdarici sam uplatila 80€ pologa. Sad se dovodi u pitanje moj polog i to da bi trebala platiti svu stanarinu do isteka ugovora, znači do 31.5., iako nisam u stanu. Mene zanima da li u ugovoru može stajati takav članak, znači bez upute o bilo kakvom pravnom lijeku, i da li se taj odvjetnik meni može unositi u lice, kako ću ja preveslati gazdaricu i da joj MORAM vratiti njene novce, iako nisam u stanu????

Molim Vas da mi pomognete, jer se ne želim svađati s nikime, ako nisam u pravu, ali isto tako ne želim da me opet preveslaju, jer mi je ovo treći stan iz kojeg izlazim sa problemom!

 

Ne piše ništa o otkaznom roku, niti što u slučaju prekida ugovora prije isteka godine dana! Pretpostavljam da se tada primjenjuje nešto iz zakona, ali kojeg i šta, to ne znam!

 

Pomozite!

 

:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, gledajte, nije da vi nemate nikakvih prava! Ta odredba ugovora u kojoj se navodi da nemate pravo na žalbu i da se odričete svojih prava je totalno blesava i ne drži vodu. Kao prvo, kakva žalba?! Najam stana je dvostranoobvezni odnos, radi se o ugovoru, i ako dođe do povrede odredaba toga ugovora ili jedna od strana smatra da je došlo do kršenja njezinih prava, nećete se vi nikome žaliti već ćete podnijeti tužbu sudu. To što nadležnost suda nije ugovorena ne znači da ne postoji.

E, sad. Mislim da najmodavac nije obvezan u ugovoru navesti što će se dogoditi u slučaju ranijeg otkaza ugovora sa vaše strane. Naime, radi se u ugovoru na određeno vrijeme i kao datum isteka je naveden 31.5. Vi ste potpisali takav ugovor, što znači da ste pristali iznajmiti stan do tog datuma.

Što se tiče pologa, mislim da vam se on mora uračunati u dugovanu najamninu, tj. preostala neplaćena najamnina trebala bi se umanjiti za iznos pologa.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne želim biti dosadna, ali imam još jedno pitanje.

Odvjetnik će sa današnjim danom mijenjati ugovor curi, koja je ostala u stanu, što znači da će i cura koja dolazi nakon mene potpisati taj ugovor. Znači da će gazdarica dobiti novac i od mene i od te buduće cure. Da li to drži vodu? Meni iskreno smeta to što mi se on tako bahato obratio, kao da po tom ugovoru ja nemam pravo glasa, i najviše mi smeta taj članak u kojem stoji da se odričem svojih prava. Glupa sam što sam uopće išla takvo nešto potpisati, ali uči se na greškama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da će gazdarica dobiti novac i od tebe i od te nove cure. Da je ona tebe bez opravdanog razloga istjerala iz stana prije 31.5., odmah na tvoje mjesto dovela drugu curu a od tebe zahtijevala da joj i ti platiš najamninu do 31.5. kao da si još uvijek u stanu, to ne bi držalo vodu, ali ovako bojim se da drži, jer si ti vlastitom voljom izašla iz stana ranije.

Potpisivanje odricanja od prava kojih se po zakonu ne možeš odreći je ništavo. Ta odredba ugovora ne vrijedi, tj. uzima se kao da ni ne postoji u ugovoru.

Nemoj trošiti živce na bahatost tog odvjetnika! Nije on toga vrijedan i samo sramoti struku! To što je netko završio pravni faks i položio pravosudni ne znači i da je usvojio pravila lijepog i uljuđenog ponašanja.

Sretno i ubuduće, ako nisi u nešto sigurna, prvo pitaj i istraži, a onda potpisuj. Sve najbolje :mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija