Jump to content

Da li imam pravo na godišnji i K15?


pierre-senna

Preporučene objave

Zaposlen sam od 2003. u zdravstveno-socijalnoj ustanovi na neodređeno radno vrijeme. 12. veljače 2007. odlazim na bolovanje šifra DR (domovinski rat). Nakon vještačenja umirovljen sam profesionalna mirovina 50/50. Bit će mi zaključeno bolovanje sa 28. travnja 2008. Znači nakon toga odlazim u invalidsku vojnu mirovinu (naglašavam profesionalnu). Zanima me da li sam imao pravo na K15 za 2007. godinu i da li sada imam pravo na godišnji iz prošle godine i godišnji i K15 iz ove godine? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemate pravo na godišnji odmor iz 2007. godine, jer se "stari" godišnji može iskoristiti do 30.6. tekuće godine samo ako ste u prethodnoj godini radili 6 mjeseci, a vi to niste (na bolovanju ste od 27.2.2007.). S obzirom na to, nemate pravo ni na regres za godišnji iz 2007.

Ako vam ove godine prestane radni odnos (odlazak u mirovinu) prije 1.7., imate pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora za ovu godinu te pravo na regres za godišnji. Ali morate prvo prekinuti bolovanje da biste mogli iskoristiti pravo na godišnji odmor i regres. Ako vam radni odnos (odlazak u mirovinu) prestaje poslije 1.7., imate pravo na puni godišnji odmor i, naravno, na regres.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potrebno je pogledati sto kaze kolektivni ugovor o tome, a obzirom je doticni ocito u javnoj sluzbi, na njega se primjenjuje, osim granskog, i tku - temeljni kolektivni ugovor za sluzbenike i namjestenike u javnim sluzbama,a isti predvidja iznimku:

 

IZUZETAK OD PRAVA NA RAZMJERNI DIO GODIŠNJEG ODMORA

 

Članak 42.

 

Zaposlenik koji odlazi u mirovinu prije 1. srp­nja ima pravo na puni godišnji odmor za tu godinu.

 

 

 

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija