Mrak objavljeno: 18. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 18. travanj 2008. Molio bih da mi neko ako zna pomogne. U mirovini sam zbog profesionalne nesposobnosti od polovice 2005 g. Inace sam skoro 15 god. bio u 4 gbr. Zbog ranjavanja ruke nakon domovinskog rata poslali su me u mirovinu nakon 2 god bolovanja. Odredjena mi je mirovina od 1900kn. Iste godine kada sam i otisao u mirovinu priznat mi je status i 20 % invalidnosti od PTSP . Tek ove godine sam dobio rijesenje od komisije u ZG o isplati invalidnosti i izostacima od 1.1.2006 g. Da dobio sam 2890kn izostataka i 90 kuna invalidnosti mjesecno. Medjutim visina mirovine ostala ista. Zar nemam pravo na drugaciji izracun mirovine jer kolege koji su i godinu poslije isli u mirovinu samo na PTSP 20% i profesionalnu nesposobnost su dobili mirovinu na vojnicki cin 4 500kn. Volio bih da mi netko odgovori jer imam invalidnost na ruku i 20% na PTSP koji sam naknadno dobio poslije odlaska u mirovinu. Zahvaljujem se Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darkoh odgovoreno: 18. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2008. s obzirom da su ti se nakon odlaska u mirovinu dogodile činjenice koje mijenjaju stanje, priznata ti je invalidnost i ptsp, ja mislim da imaš pravo i trebao bi ići sa zahtjevom za obnovom postupka. to je moje mišljenje neki iskusniji vjerovatno znaju bolje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 18. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2008. Mrak je napisao: Molio bih da mi neko ako zna pomogne. U mirovini sam zbog profesionalne nesposobnosti od polovice 2005 g. ... Odredjena mi je mirovina od 1900kn. Iste godine kada sam i otisao u mirovinu priznat mi je status i 20 % invalidnosti od PTSP . Tek ove godine sam dobio rijesenje od komisije u ZG o isplati invalidnosti i izostacima od 1.1.2006 g. Da dobio sam 2890kn izostataka i 90 kuna invalidnosti mjesecno. Medjutim visina mirovine ostala ista. Zar nemam pravo na drugaciji izracun mirovine jer kolege koji su i godinu poslije isli u mirovinu samo na PTSP 20% i profesionalnu nesposobnost su dobili mirovinu na vojnicki cin 4 500kn. Volio bih da mi netko odgovori jer imam invalidnost na ruku i 20% na PTSP koji sam naknadno dobio poslije odlaska u mirovinu. Zahvaljujem se Vaša je obaveza da svaku promjenu koja može utjecati na invalidnost i iznos mirovine prijavite nadležnoj PS HZMO-a. Dok im ne javite da se promijenilo činjenično stanje (odnosno da ste ostvarili status HRVI-a) i zatražite ponovni obračun neće vam HZMO izračunati novi iznos mirovine. Inače novi iznos ide od početka slijedećeg mjeseca po podnošenju zahtjeva. Zato ne sjedi, već na HZMO. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrak odgovoreno: 19. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2008. Jako sam vam zahvalan na pomoci i na uputama Mrak >Split Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.