Jump to content

Promjena visine mirovine zbog priznate dodatne invalidnosti


Mrak

Preporučene objave

Molio bih da mi neko ako zna pomogne.

U mirovini sam zbog profesionalne nesposobnosti od polovice 2005 g. Inace sam skoro 15 god. bio u 4 gbr. Zbog ranjavanja ruke nakon domovinskog rata poslali su me u mirovinu nakon 2 god bolovanja. Odredjena mi je mirovina od 1900kn. Iste godine kada sam i otisao u mirovinu priznat mi je status i 20 % invalidnosti od PTSP . Tek ove godine sam dobio rijesenje od komisije u ZG o isplati invalidnosti i izostacima od 1.1.2006 g. Da dobio sam 2890kn izostataka i 90 kuna invalidnosti mjesecno. Medjutim visina mirovine ostala ista. Zar nemam pravo na drugaciji izracun mirovine jer kolege koji su i godinu poslije isli u mirovinu samo na PTSP 20% i profesionalnu nesposobnost su dobili mirovinu na vojnicki cin 4 500kn. Volio bih da mi netko odgovori jer imam invalidnost na ruku i 20% na PTSP koji sam naknadno dobio poslije odlaska u mirovinu.

Zahvaljujem se

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrak je napisao:

Molio bih da mi neko ako zna pomogne.

U mirovini sam zbog profesionalne nesposobnosti od polovice 2005 g. ... Odredjena mi je mirovina od 1900kn. Iste godine kada sam i otisao u mirovinu priznat mi je status i 20 % invalidnosti od PTSP . Tek ove godine sam dobio rijesenje od komisije u ZG o isplati invalidnosti i izostacima od 1.1.2006 g. Da dobio sam 2890kn izostataka i 90 kuna invalidnosti mjesecno. Medjutim visina mirovine ostala ista. Zar nemam pravo na drugaciji izracun mirovine jer kolege koji su i godinu poslije isli u mirovinu samo na PTSP 20% i profesionalnu nesposobnost su dobili mirovinu na vojnicki cin 4 500kn. Volio bih da mi netko odgovori jer imam invalidnost na ruku i 20% na PTSP koji sam naknadno dobio poslije odlaska u mirovinu.

Zahvaljujem se

 

Vaša je obaveza da svaku promjenu koja može utjecati na invalidnost i iznos mirovine prijavite nadležnoj PS HZMO-a.

Dok im ne javite da se promijenilo činjenično stanje (odnosno da ste ostvarili status HRVI-a) i zatražite ponovni obračun neće vam HZMO izračunati novi iznos mirovine. Inače novi iznos ide od početka slijedećeg mjeseca po podnošenju zahtjeva.

Zato ne sjedi, već :bjezi: na HZMO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija