Jump to content

Neznam što i kako...???


Eagle44

Preporučene objave

Pozdrav,forumaši!

Tek odnedavno sam saznao za ovaj forum i hvala bogu,konačno da negdje mogu postaviti otvoreno pitanje o svemu!

Prije 2 god.(44god)sam imao 2 premosnice na srcu,otada do danas stalno po doktorima,ostalo malo problema,uglavnom nekako funkcioniram!Nedavno počeo prikupljati papire za mirovinu, ratni put i ostalo!

Dijagnoze su mi F32.2 i nakon toga F43.1!

Sve što je dosad drađeno,odrađeno je strogo liječničkim nalazima i njihovom procjenom da su to poslijedice rata! Ništa nisam niti pitao niti tražio!Sada se već okomene počeo prazniti prostor!Neki (poslodavci i njihovi ulizivački jataci)čak i misle da ja plaćam neke liječnike,kao da je moguće srcu reći da u stanju mirovanaj otkucava 110-120 otkucaja ili da srčanom tlaku ja mogu narediti sad prenisko padni,a sad se podigni i razne nebuloze!

To mi je pomalo dokokotalo i sad sam ja odlučio sam vidjeti mogu li sebi što pomoći.

Molim sve koji mi mogu pomoći savjetom da mi pomognu da vidim imam li šanse za vojnu ili civilnu invalidsku mirovinu i kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ishodujte dokumentaciju vezanu za sudjelovanje u DR-u (ratni put, potvrdu o statusu dragovoljca ili branitelja, čin, vrijeme provedeno u ratu). Ne vidim da imate status HRVI, stoga bi Vam braniteljska mirovina bila nešto manja nego sa statusom HRVI ali ipak vjerojatno povoljnija od civilne invalidske mirovine.

 

Potom napravite presliku sve medicinske dokumentacije, potvrde vezano za rat, ratni put te liječnički karton koji Vaš izabrani liječnik mora ovjeriti.

 

Prije toga razgovarajte i sa svojim liječnikom opće prakse koji će procijeniti kakve su Vam šanse za odlazak u braniteljsku mirovinu. Ako ste podnijeli zahtjev za priznavanje statusa HRVI onda nakon komisije ukoliko dobijete najmanje 20% invalidnosti presliku tog prvostupanjskog rješenja (ako ostvarite braniteljsku mirovinu) odnesete u HZMO gdje će Vam povoljnije izračunati mirovinu i onda ćete dobiti novo rješenje.

 

Porazgovarajte i sa pravnikom i u HVIDRI i u HZMO, a na Legalisu ćete vezano za isto pronaći gotovo sve što Vas interesira ali morate malo duže sjesti i ugrijati stolicu te pogledati u prijašnjim postovima i temama u braniteljskom podforumu, a velika je baza informacija oko upravo te tematike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija