uproblemima objavljeno: 26. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 26. travanj 2008. Županijski sud, okrivljenik nema branitelja, tj. branit će se sam iako pojma nema o pravu. Ja trebam biti svjedok i zanima me mogu li tražiti da pričam samo pred sucem, tj. da okrivljenik nije prisutan? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 26. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 26. travanj 2008. Možete ukoliko postoje baš opravdane okolnosti u vidu vašeg straha od okrivljenog. Ukoliko je svjedok pozvan na istražno ročište, onda orkivljenika vjerojatno neće ni biti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivan.z odgovoreno: 27. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 27. travanj 2008. ukoliko si pozvan na ROČIŠTE 99 postno nece bit okrivljenik u sudnici. ali poslije na glavnoj raspravi če bit okrivljenik s tobom u sudnici. i ti ces bit pozvan na GLAVNU RASPRAVU bez obzira na iskaz u istražnom ročištu . lažno svjedočenje je KAZNENO DJELO Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 28. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 28. travanj 2008. ti ces bit pozvan na GLAVNU RASPRAVU bez obzira na iskaz u istražnom ročištu . Netočno. Iskaz se može pročitati i bez novog saslušanja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivan.z odgovoreno: 30. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2008. da ali sam mu napisao da ce doč na glavnu raspravu jer vjerovatno tereti okrivljenika pa ce i sam okrivljenik negirati kao i sto se događa često u praksi i postoji mogučnos suočenja na raspravi pa da kasnije ne bude problema . jer cim trazi svjedočenje bez okrivljenika sve je jasno. tako da bude spreman. da ga ne tereti nebi ga zanimalo da li ce okrivljenik biti ili ne prisutan kada bude svjedočio Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
uproblemima odgovoreno: 1. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 1. svibanj 2008. Hvala na odgovorima. Znam da je lažni iskaz kazneno djelo i ne pada mi nešto tako na pamet, stvar je u tome da će mi to svjedočenje biti vrlo neugodno (193. članak kz), pa želim izbjeći pogled okrivljenog... Ne bojim ga se, samo mi je prilično teško pričati o tome. Istražno ročište je u pitanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.