Jump to content

Ovršni račun bez uručenog sudskog rješenja !


miki22

Preporučene objave

iz firme me obavještavaju da će mi obaviti ovrhu na plaću, iako nisam dobio sudsko rešenje. Kod JB sam provjerio na kojoj osnovi je poslat ovršni račun u moju firmu. Uvidom u spise vidjeo sam da imaju dostavnicu sa kojom potvrđuju da sam ja primio riješenje još 15.12. 2007. Sve bi to bilo u redu ali potpis na dostavnici nije moj.Sa kopijom dostavnice sam otišao u dostavnu firmu cityexpress kako bi ishodio nekakav dokument sa kojim bi mogao dokazati da nisam primio pošiljku, a sa time odgodio i ovršni postupak, jer po pravilnom uručenju sudskog rješenja imam pravo na žalbeni rok od 8. dana. U city expressu nisam uspio ništa obaviti pa molim nekoga da mi da savjet kako da riješim ovaj problem. :klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jedino ali ne sto posto sigurno uložit žalbu na odluku uz dogovor od firme da neće postupiti prema ovrsi dok ne dobiju odgovor na žalbu uz to ujedno otići obavezno kod predsjednika suda na razgovor vama ne može uručiti presudu city expres nego sudski dostavljač ako vas nisu našli kući presuda se objavi na oglasnoj ploči suda i nakon osam dana je pravomoćna .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija