Jump to content

jedan policajac


ronaldo

Preporučene objave

Izlazim iz dvorista na staru karlovacku cestu i nakon 300 metara izlazim iz zavoja i vidim policijski auto kako stoji na starom i meni dobro poznatom skretanju na sporednu cestu, na suprotnoj strani kolnika. Mercedes karavan, u njemu sjedi pandur i kroz otvoreni prozor nisani s "traffic patrolom" a ja mrtav hladan vozim oko oko 60-65 i odjednom pandur istrcava iz auta, u jednoj ruci traffic patrol a u drugoj" lilihip", ja prilazim na 40 metara a on istrcava na suprotni trak, pruza ruku s lilihipom u moj prometni trak i natjera me da koceci stanem na neko ugibaliste. Dobar dan v.d. i prometnu a ja njemu kazem da mu nije bas pametno kako zaustavlja. Uglavnom, pokaze mi display a tamo brojka 75 km ( 50 dozvoljeno) ja kazem da nisam, on meni jesi-jesi i da ako platim na licu mjesta da mi prekrsaj ne ide u evidenciju a ako mora pisati onda 500 kn + 100 kn + 1 bod. ja kazem pisi ko te j..e. Danas sam mjerio sa GPS-om, udaljenost od izlaska iz zavoja (kada mu postajem vidljiv) do mjesta zaustavljanja iznosi 147 metara i ako sam vozio 75 km/h trebalo mi je 7-8 sekundi ta to prevalim. pandur je za tih 7-8 sekundi uspio mene nanisaniti, kliknuti, ocitati, uzeti "lilihip" sa zica, ovoriti vrata, izaci iz auta, pretrcati 5-6 metara i maltene se baciti pred moj auto.

 

1. smije li pandur ako je sam u patroli, a on je bio mjeriti brzinu i zaustavljati. Ja tvrdim da nisam vozio 75 km/h i smatram da je to brzina vozila ZG registracije koje je proslo pored mene dok sam izlazio iz dvorista na cestu.

2. znaci ako sam sirotinja i nemam 500 kuna u dzepu dobijam i kazneni bod, a ako sam tajkuncic i istresem pisljivih 500 kunica na licu mjesta prekrsaj mi se, pa tako ni kazneni bod, ne evidentira..

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napaviti prigovor, obrazložiti i nacrtati skicu i uvesti parametre.

 

Naravno, mala je vjerojatnost da ćete uspjeti (pogledajte moj odgovora na drugi topic: Ubrzana NAPLATA kazni

 

Nadalje, što se tiče ručnih radara, ne vjerujem da je to bio onaj drugi automobil (mada možete i to navesti u vašem prigovoru), već nešto drugo. Evo onoga što se dosta često dešava, a desilo se i meni prije par godina kod Vukove gorice, kada je autocesta tamo završavala.

 

Dakle, kada vam policajac izmjeri brzinu, na displayu radara mora svijetliti ZELENA led-dioda kod koje piše MEAS (eng. measure - izmjeriti), a ne CRVENA kod koje piše LIMIT. Dakle, meni, kada su me zaustavili, pisalo 109 Km/h i svijetlita je CRVENA (dozvoljena je bila 60). Ja jesam pored znaka prošao sa oko 70 Km/h, ali nikako ne sa 109! Tada još to nisam znao, a bio je i mrak, te sam pritisnuo policajca sa dva svjedoka u automobilu i on je odustao, danas znam i pravi razlog.

 

Policajac postavi uređaj u određivanje limita kod kojeg će uređaj davati zvučni signal, jer u okularu ne postoji display, te im zvučni signal ukazuje da naciljano vozilo vozi preko limita. U tom modu nakuca željeni broj i ostavi uređaj tako, te tu brojku pokazuje kao izmjerenu brzinu.

 

Ako vam se to desi, bilo bi dobro uslikati display uređaja, te odmah nazvati internu kontrolu, ako ste dovoljno hrabri, ili pragmatčno ukazti policajcu da znate o čemu se radi, i pustiti da nekog drugog "upeca" na taj štos . :palacdolje:

 

Sretno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija