Jump to content

prometnii vjestak


smoki1

Preporučene objave

imao sam prometnu nesrecu u kojoj je prekrsajni sud donio odluku da nisam kriv. sad tuzim gospodu koja je pocinila prekrsaj( naknada stete) ali ona ne zeli priznati krivnju nego trazi izlazak vijestaka...

 

rasprava je bila danas pa me zanima ako je tko imao nesto slicno koliko je cekao izlazak prometnog vijestaka i nastavk cijelog procesa

 

hvala unaprijed :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da se radi o građanskoj parnici za naknadu štete.

 

Morate paziti da ishod prekršajnog suda sudac može, ali u pravilu ne uzima u obzir, pa se tako može desiti da vi prekršajno niste krivi, a s druge strane izgubite parnicu za naknadu štete.

 

Dakle, tuženik je sasvim normalno postupo tražeći vještaka, te vam savjetujem da kada dobijete izvještaj vještaka, isti dobro proičite i pripremite pitanja za vještaka (vještak je dužan na zahtijev stranaka odgovarati na pitanja vezana uz vjštačenje). OPREZ! Kod ispitivanja vještaka NIKAKO NE IMPLICIRATI DA ON LAŽE ili slično, jer će vam sudac odmah zabraniti daljnje ispitivanje. Dakle, morate vještaka navesti da sam da iskaz koji vam odgovara, odnosno da se sam inkriminira.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija