zabrinuta2 objavljeno: 7. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 7. svibanj 2008. Danas mi je dijete(8g.) došlo kući i reklo da je njega i još drugo dvoje dijece majka jedne djevojčice iz razreda povukla za uho i drugu djevojčicu ispljuskala i stresla te im se prijeti da će tako sada svako jutro ih sačekivat i maltertirat. Što osim razgovora u školi mi možemo poduzeti da se to više ne ponovi ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
RAUL odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Izvjestiti ravnatelja i pozvati policiju.Oni bi trebali se ostalo odraditi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Vjerojatno postoji razlog za to što je ta gospođa uradila. Trebate prvo porazgovarati sa svojom djecom, ravnateljom, eventualno i tom gospođom. Policija je zadnja i najgora opcija iako i njih možete zvati ali............ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Ravnatelj može iskazati dobru volju, pomoći u razgovoru ljudima koji eventualno nsu u stanju iskomunicirati problem, no njegova ingerencija nije dovođenje u red drugog odraslog stvorenja. Eventualno ukoliko razrednik, učitelj i roditelji nisu uspjeli riješiti stvar ili se oglušili, ako se radi o problemu između nekoliko učenika pa je majka jednog "uzela stvar u svoje ruke". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zabrinuta2 odgovoreno: 8. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Poštovani ! Ni jedno dijete na ovom svijetu nije zaslužilo takav tretman a ponajmanje ono koje je spriječavalo tuču. Znate i prije nego ste mi savijetovali da porazgovaram sa svojim djetetom ja sam to i učinila,a danas sam bila i kod ravnatelja škole te koji je također šokiran ponašanjem dotične roditeljice . Znači treba čekati da se prijetnje obistine i da oni našu dijecu sačekuju svaki dan prije nastave i viču na njih i šamaraju,protresaju i čupaju za uši pa da i mi pođemo njihovim stopama pa te njihovu kćer poslužimo istim tretmanom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Staky odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Eh...na žalost izgleda takav nam je zakon. Roditelji su po tome glavni i odgovorni i oni jedini mogu djeci reći da ne tuku drugu djecu. Ravnateljica u o.š. koju pohađa moj sin kaže da ona ne smije ni zaviknuti na to dijete koje je inače u školi problematično. Na žalost...ima dosta djece koja sustavno uništavaju i školu, i pljuju po nastavnicima, tuku drugu djecu a po zakonu dok roditelj sam ne stavi slovo na papiru da je njegovo djete problematično i da se poduzmu koraci - nitko mu ništa ne može. Nadam se samo da čete ipak uspjeti riješiti makar vi kao roditelj sa tom roditeljicom .....jedino tako... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Učitelji/nastavnici imaju itekakvih oruđa u rukama, no ukoliko imaju i podršku stručnih suradnika škole, u koje spadaju psiholog, pedagog i defektolog, te ovisno o kakvom se problemu radi. Ti, pak, mogu biti od koristi ukoliko je pozitivan opći stav škole te ravnatelja koji je njen upravni i stručni voditelj, u smislu u kojem bi ulogu mogao imati i odraditi. Naime, to je jedan od razloga radi kojih ravnatelj škole nije ni pravnik ni ekonomist već ispunjava uvjete za učitelja/nastavnika uz sve ostale propisane uvjete: kako bi bio i stručni voditelj. Ukoliko se struka svodi na obrazovni segment a ne i na odgojni, najčešći je odgovor svih redom: ne možemo mi tu ništa puno napraviti. Poduzeti se korake može ukoliko netko hoće: poremećaj u ponašanju i socijalizaciji nije stvar koja se tiče isključivo i samo roditelja doma, jer se dotiče i druge djece i drugih ljudi, a primjera je ružnih zaista mnogo. No, za napomenuti je i da je najčešći, napominjem zaista najčešći slučaj, da netko pokrene proceduru, pismenim putem naravno jer na drugo se niti ne trzne, preskoči se mogućnosti koje ustanova pruža, ravnatelj promptno reagira, baš kao i razrednik jer ne žele biti prozvani kao oni koji ništa po tom pitanju ne rade, a onda priču brzopotezno presele na njedra czss-a koji također napravi- ništa: pozove par roditelja službeno na interview, onih involviranih i nekoliko "sa strane", naprave zapisničić i pojeo vuk magarca dok ne eskalira situacija jednom na neki grublji način i onda se svi čudom čude što li nam se zbilo. Ovo je jedan vrlo praktičan primjer slijeda i ishoda, neovisno o konkretno spomenutoj situaciji, tek toliko da znate kako to u praksi izgleda, a kut gledanja je kombinacija roditeljskog i sustručnjačkog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tipkovnica odgovoreno: 13. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2008. Zašto mislite da bilo tko ima pravo udariti Vaše dijete ? Ako ne zaštitite svoje dijete šaljete mu znak da ga i sutra može lupiti tko hoće , da je isprika dovoljna i idemo dalje - a roditeljici i djetetu sa druge strane šaljete poruku da je njeno lupanje - prihvatljivo! Da se mene pita ja bih prije svega zaštitila svoje dijete i to bez pardona za drugu stranu.Ukoliko je vaš mali bio nasilan ona jetrebala prijaviti to ravnatelju i učiteljici ,a ne se ić obračunavati sa tuđim djetetom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Daisy24 odgovoreno: 13. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2008. a što bi učiteljica ili ravnateljica poduzela? razgovor kod psihologa, ravnatelja i sl. jaka stvar, jedan mali koji ide s mojim u razred je svaki dan kod psihologice na razgovoru, roditelji su mu ( oboje) svaki put na informacijama,i opet ništa. A tata ja policajac. Da moje dijete netko maltretira i tuče, ja bi lijepo došla u školu, pričekala ga i lijepo mu rekla da ga samo još pipne, pa neka ono tuži onda doma da mu neko prijeti. Onda bi roditelji sigurno trznuli, od razgovora nažalost za mnogu djecu, a nažalost i njihove roditelje nikakve koristi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malinoa odgovoreno: 13. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2008. Bojim se da pozivanje na sustav u našoj državi ne pali, ma kakvi pedagozi, i ostali nikakve koristi od njih. Sačekaj dotičnu na cesti unesi joj se u lice pa što joj Bog da, vjeruj to jedino pali, i ja sam imala sličan slučaj i dok to nisam napravila nije bilo kraja. Ne nisam se tukla s njom, ali ono što sam joj rekla ne bih ponavljala, ali mi je osiguralo odnosno mom djetetu mir, dok ne pokažeš zube ništa. Sretno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zorko odgovoreno: 13. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2008. u Sesvetama je zbog toga prije nekoliko godina došlo do pucnjave i nekoliko poginulih. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 14. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. svibanj 2008. a što bi učiteljica ili ravnateljica poduzela? razgovor kod psihologa, ravnatelja i sl. jaka stvar... ako je očekivana metoda desetominutno arlaukanje i siktanje kako bi reakcija roditelja bila pozitivna mogli bismo ustvrditi kako se to baš i neće dogoditi... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Daisy24 odgovoreno: 16. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2008. ...ili možete čekati do sudnjeg dana pozitivnu reakciju od ponekih roditelja da utječe na svoje djetešce, tako dugo ono će postati i punoljetno, i možda ga ,ako izraste u nasilnika, barem možete krivično goniti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.