Jump to content

Što kad vam dijete u školi napadne roditelj drugog djeteta?


zabrinuta2

Preporučene objave

Danas mi je dijete(8g.) došlo kući i reklo da je njega i još drugo dvoje dijece majka jedne djevojčice iz razreda povukla za uho i drugu djevojčicu ispljuskala i stresla te im se prijeti da će tako sada svako jutro ih sačekivat i maltertirat. Što osim razgovora u školi mi možemo poduzeti da se to više ne ponovi ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ravnatelj može iskazati dobru volju, pomoći u razgovoru ljudima koji eventualno nsu u stanju iskomunicirati problem, no njegova ingerencija nije dovođenje u red drugog odraslog stvorenja.

 

Eventualno ukoliko razrednik, učitelj i roditelji nisu uspjeli riješiti stvar ili se oglušili, ako se radi o problemu između nekoliko učenika pa je majka jednog "uzela stvar u svoje ruke".

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani ! Ni jedno dijete na ovom svijetu nije zaslužilo takav tretman a ponajmanje ono koje je spriječavalo tuču. Znate i prije nego ste mi savijetovali da porazgovaram sa svojim djetetom ja sam to i učinila,a danas sam bila i kod ravnatelja škole te koji je također šokiran ponašanjem dotične roditeljice . Znači treba čekati da se prijetnje obistine i da oni našu dijecu sačekuju svaki dan prije nastave i viču na njih i šamaraju,protresaju i čupaju za uši pa da i mi pođemo njihovim stopama pa te njihovu kćer poslužimo istim tretmanom. :-o:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh...na žalost izgleda takav nam je zakon. Roditelji su po tome glavni i odgovorni i oni jedini mogu djeci reći da ne tuku drugu djecu.

Ravnateljica u o.š. koju pohađa moj sin kaže da ona ne smije ni zaviknuti na to dijete koje je inače u školi problematično. Na žalost...ima dosta djece koja sustavno uništavaju i školu, i pljuju po nastavnicima, tuku drugu djecu a po zakonu dok roditelj sam ne stavi slovo na papiru da je njegovo djete problematično i da se poduzmu koraci - nitko mu ništa ne može. Nadam se samo da čete ipak uspjeti riješiti makar vi kao roditelj sa tom roditeljicom .....jedino tako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Učitelji/nastavnici imaju itekakvih oruđa u rukama, no ukoliko imaju i podršku stručnih suradnika škole, u koje spadaju psiholog, pedagog i defektolog, te ovisno o kakvom se problemu radi. Ti, pak, mogu biti od koristi ukoliko je pozitivan opći stav škole te ravnatelja koji je njen upravni i stručni voditelj, u smislu u kojem bi ulogu mogao imati i odraditi. Naime, to je jedan od razloga radi kojih ravnatelj škole nije ni pravnik ni ekonomist već ispunjava uvjete za učitelja/nastavnika uz sve ostale propisane uvjete: kako bi bio i stručni voditelj. Ukoliko se struka svodi na obrazovni segment a ne i na odgojni, najčešći je odgovor svih redom: ne možemo mi tu ništa puno napraviti.

 

Poduzeti se korake može ukoliko netko hoće: poremećaj u ponašanju i socijalizaciji nije stvar koja se tiče isključivo i samo roditelja doma, jer se dotiče i druge djece i drugih ljudi, a primjera je ružnih zaista mnogo. No, za napomenuti je i da je najčešći, napominjem zaista najčešći slučaj, da netko pokrene proceduru, pismenim putem naravno jer na drugo se niti ne trzne, preskoči se mogućnosti koje ustanova pruža, ravnatelj promptno reagira, baš kao i razrednik jer ne žele biti prozvani kao oni koji ništa po tom pitanju ne rade, a onda priču brzopotezno presele na njedra czss-a koji također napravi- ništa: pozove par roditelja službeno na interview, onih involviranih i nekoliko "sa strane", naprave zapisničić i pojeo vuk magarca dok ne eskalira situacija jednom na neki grublji način i onda se svi čudom čude što li nam se zbilo.

 

Ovo je jedan vrlo praktičan primjer slijeda i ishoda, neovisno o konkretno spomenutoj situaciji, tek toliko da znate kako to u praksi izgleda, a kut gledanja je kombinacija roditeljskog i sustručnjačkog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto mislite da bilo tko ima pravo udariti Vaše dijete ?

 

Ako ne zaštitite svoje dijete šaljete mu znak da ga i sutra može lupiti tko hoće , da je isprika dovoljna i idemo dalje - a roditeljici i djetetu sa druge strane šaljete poruku da je njeno lupanje - prihvatljivo!

 

Da se mene pita ja bih prije svega zaštitila svoje dijete i to bez pardona za drugu stranu.Ukoliko je vaš mali bio nasilan ona jetrebala prijaviti to ravnatelju i učiteljici ,a ne se ić obračunavati sa tuđim djetetom.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a što bi učiteljica ili ravnateljica poduzela? razgovor kod psihologa, ravnatelja i sl. jaka stvar, jedan mali koji ide s mojim u razred je svaki dan kod psihologice na razgovoru, roditelji su mu ( oboje) svaki put na informacijama,i opet ništa. A tata ja policajac. Da moje dijete netko maltretira i tuče, ja bi lijepo došla u školu, pričekala ga i lijepo mu rekla da ga samo još pipne, pa neka ono tuži onda doma da mu neko prijeti. Onda bi roditelji sigurno trznuli, od razgovora nažalost za mnogu djecu, a nažalost i njihove roditelje nikakve koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da pozivanje na sustav u našoj državi ne pali, ma kakvi pedagozi, i ostali nikakve koristi od njih. Sačekaj dotičnu na cesti unesi joj se u lice pa što joj Bog da, vjeruj to jedino pali, i ja sam imala sličan slučaj i dok to nisam napravila nije bilo kraja. Ne nisam se tukla s njom, ali ono što sam joj rekla ne bih ponavljala, ali mi je osiguralo odnosno mom djetetu mir, dok ne pokažeš zube ništa. Sretno :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija