Jump to content

regresni zahtjev osiguranja


joxzip

Preporučene objave

Danas sam dobio regresni zahtjev osiguranja. U 12 mj. prošle godine počinio sam materijalnu štetu na parkiranom vozilu, ostavio svoje podatke na tom vozilu,.Međutim vlasnik se pojavio oko 6 sati poslije, zvao policiju i policija dolazi meni kući- priznajem im da sam skrivio prometnu, ali me oni i alkotestiraju;(pio sam poslije te nezgode) napušem 1,3. Isao sam na sud dao ovaku izjavu sutkinji ima 2 mjeseca.

Pa me zanima dali moram odmah platit osiguranju ( 6000 kn), ili kad postupak bude okončan na sudu.

unaprijed hvala :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako ste krivi, a izgleda da jeste bez obzira na alkohol jer parkirani auto zasigurno nije skrivio vašu nezgodu, onda platite.

Nekakav eventualni spor će vam oduzet vremena, živaca a vjerovatno i novaca.

Tako bar izgleda prema ovom kako ste vi izložili činjenično stanje.

 

ps. ovo se odnosi na naknadu materijalne štete.

Ovaj dio oko alkoholiziranosti, ako vam i to budu htjeli stavit navrat nedajte se, jer ne mogu oni vas alkotestirat 6 sati poslije i tvrditi da ste bili alkoholizirani u trenutku nezgode. Zdravorazumski nedokazivo.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguravatelj u ovom slučaju može postaviti regresni zahtjev (što je i učinio), te ga i manje više s uspjehom i utužiti u građanskoj parnici prilikom čega će sud to pitanje krivnje ili nekrivnje rješiti kao sporedno prethodno pitanje, ukoliko do tog vremena ili nikad ovaj koji bi trebao donijeti odluku nju ne donese.

 

U svakom slučaju ukoliko te prvostupanjski prekršajni sud oslobodi krivnje zbog alkohola, tada bi po logici stvari i regresni zahtjev osiguravatelja bio upitan (zapravo osiguravatelj tada ne bi imao pravne osnove za isti), no obzirom na praksu prekršajnih sudova, nisam sklon vjerovanju da bi s uspjehom mogao pobiti alkoholiziranosti, iako sve je moguće.

 

Savjet dana: "uzmi odvjetnika za ovo"

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

živio. osiguranja u većini rješavaju sporove mirnim putem, tako da je moguće da su u vansudskom postupku isplatili oštećeniku određeni iznos kao naknadu štete pa sad taj iznos potražuju od tebe jer si izgubio prava iz osiguranja zbog toga što si upravljao pod utjecajem alkohola.naime,do 0.5 promila u krvi po zakonu ti ne mogu ništa, a preko toga imaju pravo regresa ali ti se možeš osloboditi ako dokažeš da alkohol nije u uzročno posljedičnoj vezi sa nezgodom. u tvom slučaju teško. sudska je praksa da ta količina alkohola nedvojbeno utječe na tvoju sposobnost vožnje. ako si samo puhao drager možeš se opet nekako izvući jer on nije pouzdan, ali ako e toliko bilo u krvi teško. ali opet ne i nemoguće. upravo zbog tog vremenskog odmaka od nastanka štete do trenutka puhanja. ne znam ,teškoo ti tu može netko sa sigurnošću nešto reći .ja bi na tvom mjestu probao se dogovorit sa osiguranjem,vjerujem da bi ti i dali na par rata ili da uplatiš osiguranje života kod njih pa e oslobode regresa. ima dosta opcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija