SUNRISE08 objavljeno: 15. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 15. svibanj 2008. zanima me zna li netko kakvu informaciju ili je proživio slično,naime zanima me kako centar zs ili nadlezne ustanove u postupku razvoda gledaju na to sto sam pronasao novu zivotnu partnericu i s njom započeo zivot.naime bivsa je napustila mene i dijete prije 5 mj,ja još nisam obavjestio centar o tome(jednim dijelom iz bojazni za dijete,iako kcer ne zeli ici zivjet k majci i ova to zna i kaze da je nece prisiljavati) niti pokrenuo postupak razvoda,a u međuvremenu sam upoznao zenu,rastavljenu s djetetom koja mi je puno pomogla kad,mislim emotivno i s kojom sam nasao puno tog zajedničkog,a moja kćer(6) ju obozava,odlučili smo početi zajednički život, cijenim bilo kakav savjet ili info Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
canis odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. Gledajući s obiteljsko-psihološkog stanovišta,vaša nova obiteljska situacija (život s novom partnericom) bi trebala biti protumačena kao povoljnije stanje za normalan emocionalni razvoj i odrastanje vašeg djeteta,posebno ako je ispunjen uvijet koji i sami iznosite da je vaša nova partnerica prihvatila vaše djete i da dijete nju također prihvaća (kako kažete - obožava). Međutim,budite pripravni i na drugačiji stav CZSS, jer navedena ustanova često postupa s predrasudama i na osnovi proizvoljnih,a u biti nestručnih prosudbi svojih radnika. Stoga,ukoliko imate mogućnost,zatražite mišljenje neovisnog psihologa, (izvan CZSS) koji će donijeti stručno i na znanstvenim činjanicama utemeljenom mišljenje. Na sreću,u sudskom postupku,mišljenje CZSS nije obvezujuće za konačnu sudsku odluku,te vam otvara mogućnost traženja stručnog mišljenja od strane sudskog vještaka – psihologa, koje ima daleko veći,a često i presudni utjecaj na odluku suda,odluku s kojim će roditeljem dijete nakon razvoda braka nastaviti živjeti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NinaHHH odgovoreno: 3. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 3. svibanj 2016. dižemu temu jer imam pitanje vezano za ovaj komentar -- Gledajući s obiteljsko-psihološkog stanovišta,vaša nova obiteljska situacija (život s novom partnericom) bi trebala biti protumačena kao povoljnije stanje za normalan emocionalni razvoj i odrastanje vašeg djeteta,posebno ako je ispunjen uvijet koji i sami iznosite da je vaša nova partnerica prihvatila vaše djete i da dijete nju također prihvaća (kako kažete - obožava). ne razumijem ovaj dio - nije li ovo izravno kažnjavanje roditelja koji se nije upario u rekordnom roku nakon razvoda? gurati dijete onom roditelji koji ispunjava umjetnu formu obitelji (mama + tata + dijete) je pogrešno jer se time sugerira zamjena "starog" roditelja novim. zašto bi roditelj koji ima novog partnera i novu obitelj bio smatran boljim roditeljem i zašto bi konkretno ta okolina bila smatrana pogodnijom za razvoj djeteta? kako najpogodnija okolina za dijete nije moguća, onda bi the next best thing bilo valjda provođenje jednako vremena s oba roditelja - nikako guranje djeteta partneru koji se doslovno brže snašao. ne možete jednu obitelj zamijeniti drugom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.