JelaBor objavljeno: 20. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 20. svibanj 2008. Želim graditi kuću koja je jednim dijelom udaljenja od druge parcele manje od tri metra.Susjed želi dati suglasnost za takvu poziciju kuće. Zanima me da li kuća bezuvjetno MORA biti udaljena propisanih 3 metra od međe ili to ovisi o dogovoru vlasnika parcela? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ribarica odgovoreno: 20. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 20. svibanj 2008. Mi smo imali suglasnost susjeda za manje od 3 m, ali je bio uvjet po zakonu da s te strane imamo mutna stakla na prozorima. Tako da smo se ipak pridržavali 3 m i dobili građevinsku dozvolu s normalnim prozorima. To je bilo prije 5 godina, područje Zagreb, Gornja Dubrava, Novačka (s velikim parcelama). Pitam se kako u Donjoj Dubravi grade kuće jednu do druge - valjda postoje drugačiji urbanistički uvjeti. Odnosno, konkretan slučaj velike kuće jedna do druge bez problema u jednoj ulici, a u mojoj ulici moja susjeda nije mogla dobiti građevinsku dozvolu jer je morala ostaviti s jedne strane 3 m. Morala je raditi zbog toga stepenice u kući i izgubiti na stambenom prostoru. Je li zakon jednak za sve? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.