Jump to content

nanošenje teških tjelesnih ozljeda


apocalyps

Preporučene objave

hello again! ovako: nanesene su mi teške višestruke tjelesne ozljede (tako ih je proglasila policija i liječnik). završio sam na hitnoj i po zakonu je došla i policija da ispita što se dogodilo. bla bla. podnijeli su prijavu po policijskoj dužnosti na kazneni i prekršajni sud protiv obojice koji su napali. zanima me: 1. mogu li ja angažirati odvjetnika u tom posupku 2. kakvu kaznu mogu dobiti napadaci 3. rečeno mi je da mogu pokrenuti i građansku parnicu za odštetu. 1 od njih je u dugovima i nije pri novcu - ima li smisla protiv njega ici s ciljem za odstetu?

-- za taj proces po policijskoj dužnosti - napadaci ce se htjet izvuc na nacin da kazu da sam ja izazvao tucu ali postoji puno svjedoka koji su istu vecer prije napada culu da isti to i planiraju. uglavnom, zanima me savjetujete li da uzmem odvjetnika i kakvu kaznu mogu dobiti napadaci(svi punoljetni)? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Možete angažirati odvjetnika u postupku, ali je pitanje da li će Vam se to isplatiti.

2.U pravilu dobiju uvjetnu, ali mogu dobiti i zatvorsku kaznu.

3. Već u kaznenom postupku možete zatražiti odštetu, a sud će Vas najvjerojatnije uputiti u parnicu. Bitno je da vi u kaznenom postupku istaknete odštetni zahtjev.

Oanj tko nema imovine, nije isplativ za parničenje, bar ne za neko vrijeme, pa možete tužiti obojicu i to solidarno (svaki odgovara za cijeli dug, a vi birate koga ćete "oderati")

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija