Jump to content

kupnja ukradenog motora,problemi


Maccos

Preporučene objave

dakle,mi (moj brat i ukucani) imamo veliki problem od danas.

naime prije nekog vremena (cca 7,8 mjeseci) moj mladi brat od 19 godina je kupio motor. radi se o dosta starom motociklu (15 godina) od 1000cm3.

kupio ga je preko oglasa od nekog covjeka iz preloga ali taj motor nije glasio na njega nego na nekog drugog iz varazdina.

iako sam od pocetka bio protiv tog motora nisam vidio nikakve pravne probleme. motor nije bio registirian vec 3 godine i nije imao prometnu dozvolu (bila je izgubljena,pa je umjestno nje bila potvrda o izgubljenoj prometnok sa policije koja je bila potpisana i postambiljana) ali je imao knjizicu vozila u kojoj se sve poklapalo sa motorom - dakle broj sasije i ostalo.

nazalost (ili nasrecu!) brat prenio motor na sebe jer nije imao novaca za registraciju a i stalno mu je nesto iskrsnulo. jer naime vlasnik kako sam napisao je u varazdinu a mi smo u zagrebu. inace,on je bio u stalnom kontaktu sa vlasnikom koji mu je govorio da on samo dodje da ce potpisati ugovor bez komplikacija.

i tako je taj motor stajao dosta dugo.

i eto jucer ujutro kako je bilo lijepo vrijeme on ga je izvadio iz garaze koja se nalazi otprilike dvije ulice od kuce i ostavio na plocniku parkiranog jer je mjenjao ulje,stavio novi akumulator jer je planirao rijesiti papire ovaj tjedan. otisao je sa starcima na more i motor je tamo stajao.

e sad,evo problema.

vracam se ja doma i vidim 3 policijska auta i kombi kako stoje oko motora... ja prilazim i pitam o cemu se radi a oni mi kazu da je motor ukraden u splitu prije ko zna kolko!

mene je to presjeklo i iz straha za brata napravio sam glupost rekavsi da neznam ciji je to motor.

policija je otisla i odnesla motor sa sobom.

 

e sad,moja pitanja :

 

1) kako su oni mogli znati da je motor ukraden posto nema tablicu (vracena je) a broj sasije se nalazi u unutrasnjosti motora? a oni to sigurno nisu otvarali jer za to treba kljuc a motor je prelakiran u drugu boju prije nekoliko mjeseci

2) kakve pravne posljedice mozemo imati ja i brat? mislim,nismo nista lose napravili... samo smo ispali budale jer smo povjerovali nekome iz oglasnika. dali cemo trebati "drukati" da sebe spasimo? jer ne zelim da imamo kradje ili takve gluposti u dosjeima!

3) ukoliko se ispostavi da motor nije ukraden dali cemo ga dobiti natrag?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo svjezih informacija iako ja sumnjam da je to nesto krivo jer nema logike.

naime taj motor je navodno ukraden u splitu prije 2 godine.

e sad zasto to nema logike.

jer taj motor danas (uz sva ulaganja mog brata) vrijedi oko 1200 eura,a kad je kupljen je vrijedio manje od 1000. sad meni tu nesto ne stima.

ukrasti motor u splitu,odvesti ga u varazdin,raditi lazne dokumente... i to sve zbog 1000 eura..?!?!

nekak mi se to ne cini bas isplativo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li je ukradem može se utvrditi jedino pomoču broja šasije. čak i ako je prekucan postoje metode utvrđivanja stvarnog broja. ukoliko je ukraden onda morate obvezno reći od koga ste ga kupili, inaće će vas optužiti za krađu. ukoliko se utvrdi da motor nije ukraden, onda vam se sigurno vrača. ukoliko je ukraden onda se vrlo vjerovatno vas neće goniti jer ste vi dobronamjerni kupac.

što se tiće vrijednosti, kradu čak i stare fiće! :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija