Jump to content

porodiljni dopust+otkaz


anyli

Preporučene objave

Na porodiljnom sam dopustu za treće dijete prvih šest mjeseci.U sedmom mjesecu ću produžiti za slijedećih šest mjeseci,tj. planirala sam.Danas mi je poslodavac javio da će me sutra odjaviti iz firme jer stavlja firmu u stečaj.Zanima me koja su moja prava tj. dali će mi se ukinuti porodiljna naknada ili doći do zastoja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće ti se ukinuti rodiljna naknada niti će biti bilo kakvog zastoja. Odmah po odjavi javi se zbog prijave na obvezno zdravstveno osiguranje kod HZZO-a.

 

A btw: treće dijete?

 

 

Za blizance, treće i svako sljedeće dijete pravo na rodiljni dopust može se koristiti do navršene treće godine djetetova života, pa zašto ne iskoristiš tako nešto?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru ali mene sad zanima još jedna stvar.Ja sigurno neću saznati kada me odjavi jer nam odnosi nisu baš sjajni,naime to mi je bivši poslovni partner firma je bila zajednička a tek nedavno sam mu prepisala svoj dio.Sad mi se malo sveti tim što radi pa je samo to najavio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas za pomoć, radim u jednoj banci 4 mjeseca i ostalo mi je još 2 mjeseca probnog rada (inače sam dobila ugovor na neodređeno sa probnim radom od 6 mjeseci), neplanirano sam ostala trudna.

Nisam sigurna što da radim,mogu li mi zbog trudnoće uručiti negativnu ocjenu probnog rada?

Ili da nikom ne spominjem trudnoću dok probni rad ne završi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, trudnoća nije 'legalni' razlog za dati ti negativnu ocjenu, ali...iz iskustva drugih oko sebe, savjetujem ti da, ako ikako možeš, prebrodiš ta dva mjeseca bez da u firmi znaju. Mogli bi smisliti razlog, ono, nije zadovoljila na probnom roku i bok, ne moraju ništa objašnjavati (jer najvjerojatnije ti u ugovoru stoji da ako ne zadovoljiš u probnom roku, otkazni rok je 7 dana). Nakon probnog roka je već teže 'riještiti' te se samo tako. Rijetki su poslodavci koji daju odmah ugovor na neodređeno, čak i ako je probni rad. A još rijeđi oni koji ne bi iskoristili situaciju kao tvoju da ti otkažu ugovor. Nažalost.

 

Ipak, želim ti puno sreće i hrabro. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija