Jump to content

odnos obrt - d.o.o. sto uciniti?


blue_delfin

Preporučene objave

Otvoren je obrt na moje ime.Suprug je donosio odluke, vodio posao,bavio se knjigama i placanjem racuna iako nije bio prijavljen u obrtu.Na svim otpremnicama je njegov potpis.Nakon tri godine odlucuje da se obrt zatvori jer su dugovi bili veliki i osniva d.O.o obecavsi da ce sva dugovanja koja je napravio vratiti na racun obrta.Kupuje sav inventar i robu od obrta za 1 kn kao direktor doticnog d.O.o-a s time da se d.O.o obvezuje platiti dospjele racune i potrazivanja.U isto vrijeme sklapa ugovor samnom o najmu poslovnog prostora za d.O.o.u kuci u kojoj smo zivjeli i koja je na moje ime (stecena za trajanja braka).

Zaposlivsi se,sva dugovanja(porezna-mirovinsko i zdravstveno, banke i dobavljaci) sjela su mi na trecinu place.tako da d.O.o nije izvrsio obvezu koju je naveo u ugovoru o kupnji. U medjuvremenu,suprug je zapoceo izvanbracnu vezu i razveden je brak.Nikada nije placen najam za d.O.o u kuci a sada osporava i moje vlasnistvo nad istom kucom te je predao zahtjev sudu.

Koja su moja prava i sto bih trebala poduzeti?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Kazete:"Nakon tri godine odlucuje da se obrt zatvori jer su dugovi bili veliki i osniva d.O.o obecavsi da ce sva dugovanja koja je napravio vratiti na racun obrta. "

 

Imate li pismeni trag o toj obvezi koju je preuzeo?

 

2. Kazete: "Kupuje sav inventar i robu od obrta za 1 kn kao direktor doticnog d.O.o-a s time da se d.O.o obvezuje platiti dospjele racune i potrazivanja."

 

Imate li pismeni trag o ovoj preuzetoj obvezi?

 

3." U medjuvremenu,suprug je zapoceo izvanbracnu vezu i razveden je brak.Nikada nije placen najam za d.O.o u kuci a sada osporava i moje vlasnistvo nad istom kucom te je predao zahtjev sudu."

 

Predao je zahtjev sudu za sto? Da li se radi o podjeli imovine nakon razvoda? Da li on osporava da je kuca u cijelosti vase vlasnistvo, jer je stecena u braku, pa trazi polovicu?

 

Mislim da biste trebali dati malo vise informacija, da bi se problemi mogli razdvojiti, i da dobijete kvalitetne savjete kako biste se sto prije pravno zastitili.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija