Jump to content

imovina u braku; kako se osigurati


svetanedelja

Preporučene objave

U braku sam s muskarcem koji iza sebe ima prvi brak s dvoje djece. Prilikom rastave prvog braka svu imovinu koja je bila pozamasna ostavio je bivskoj zeni i djeci, stoga sve sto smo stekli u nasem braku je nasa. Moram naglasiti da sam svu imovinu prakticki stekla sama jer se on u medjuvremenu razbolio. No, prema zakonu ona se dijeli bez obzira tko ju je stekao. Stan, kucu i zemljiste koje imamo glasi 100 % na mene, no, htjeli bi se osigurati na neki nacin da izbjegnemo mogucnost nuznog dijela za djecu u slucaju da se nesto tako dogodi. Znam da je jedna od mogucnosti bracni ugovor, ali koliko to kosta?! Cula sam da odvjetnici (javni biljeznici) uzimaju prema postotku vrijednosti imovine koja se unosi u bracni ugovor i ako je tako da li ulazi vrijednost imovine koja je pod kreditom (mislim na sadasnju vrijednost ili buducu vrijednost s obziorm da je kredit u toku)... Druga mogucnost je uzdrzavanje supruga, no, na taj nacin ja preuzimam sva njegove obveze sto isto tako bi htjeli izbjeci?! Treca, meni poznata mogucnost, a mozda i najbezbolnije je da se sporazumno rastanemo i da svu imovinu ostavlja meni, pa se nakon nekog vremena ponovno ozenimo i tada bi to bilo moj prijebracna stecevina, ako s ene varam?!

Sto mi mozete predloziti?!

Prica je komplicirana tako da sam se ovdje fokusirala samo na pitanja koja trazim odgovor, stoga, konemtare i 'osude' onih koji ne znaju pricu koja nije iznesena - molim - suzdrzite se.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Gospodjo,imam slican problem ako ne i isti!

Htio bih zastitit zenu odnosno OSIGURAT da

moja vanbracna kcer(koja to i nije,isto tako bih volio da se svi ev. korisnici uzdrze od moraliziranja i prijedloga zasto se nije ocinstvo utvrdilo jer ne bi stalo na cijeli portal) nema nikad i nikako

pravo na u ovom slucaju stan pa ni na nuzni dio

koliko mi je poznato testament to ne rjesava!

 

Ovo sto ste naveli,bracni ugovor je prihvatljivo,uzdrzavanje kao ni Vama nije prihvatljivo a ovo

oko rastave nisam znao kao mogucnost

 

Na koji nacin bracni ugovor to rjesava JASNO jednom zasvagda,zauvijek

ako mi mozete objasnit a mozemo bit u u kontaktu preko legalisa i ako

netko ima savjet dobrodosao je

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija