Jump to content

Ometanje pristupa parceli


7DaDo7

Preporučene objave

Punica je vlasnica apartmana na moru koji je izgrađen 1982., dakle prije 26 godina. Kuća u kojoj se uz preostala 3 nalazi i puničin apartman izgrađena je potpuno legalno i za apartman uredno plaćamo porez kao i sve komunalije. Pristup do naše parcele ide preko neasfaltirnog puta, a nedavno nam ga je bagerom i postavljanjem raznih prepreka onemogućio vlasnik parcele preko koje ide taj put uz obrazloženje da mu grad nikada nije isplatio obeštećenje za taj put. Napominjem da je taj prilaz ucrtan i u UPU. Što nam je činiti odnosno kako pravno stoje stvari po vašem mišljenju?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

U svakom slučaju pokušati se dogovoriti sa vlasnikom zemljišta puta. Iako se nešto u katastru i gruntovnici zove put može biti privatno vlasništvo. Druga opcija je u dogovoru sa vlasnikom ponuditi put na prodaju općini ili gradu. U svakom slučaju tužba radi smetanja posjeda je bezvezna jer je vlasničko pravo uvijek jače.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija