Jump to content

Stambeni kredit, sto ako se meni nesto dogodi?


Tikica01

Preporučene objave

Imam stambeni kredit kod RBA na 30 godina. U slucaju da se meni nesto dogodi, znam da ce stan uzeti banka, ali , da li ce moji nasljednici dobiti novavc koji sam do sada uplatila ( cca 3 godine otplacujem kredit)? Maloljetni su, zivim sa nevjencanim suprugom. Hoce li bar on dobiti ista? Nije prijavljen na toj adresi, vec na drugoj, isto zbog pravnih pitanja.Kako se to regulira?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ko se vama nešto dogodi, to ne zanči da će stan banka uzeti.

Ako je stan u vašem vlasništvu ili suvlasništvu, to će naslijediti vaša djeca i vaš izvanbračni suprug, isto kaoi vašu ostalu imovinu.

Međutim, nasljednici čim prihvate nasljedstvo, odgovaraju za dugove pokojnog, ali samo do visine vrijednosti imovine koju su naslijedili.

Praktički to znači, da stan ostaje njima, ali oni nastavljaju plaćati kredit. Ako se kredit ne bi preuzeo ili bi stala otplata, tada branka može koristiti i sva ostala osiguranja kredita koje ima, prvenstveno pretpostavljam hipoteku koja je na stanu, tako da tek tada dolazi do prodaje u ovršnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija